Hogyan viselkedjek a párom gyermekével aki szívből gyűlöl?Az egyetlen hiba amit vétettem az, hogy az apukája párja vagyok. (beszélgetés)
Szia
Síri csönd.Vagyis a nagyobbik lány hívta tegnap az apját 8 hónap után magától azért hogy töltse fel a telóját.Szerinted?Szerintem csak a pofátlanságnak nincs határa.Egyenlőre még nem volt náluk a párom de már nagyon várják őt.Tudod kell ez meg az de nem azért mert hiányzól.Mondják.Én nem akarok elmenni valószínű ezért huzza a párom.Nem akar nélkülem menni(azt hiszem),igaz most nem beszélünk róluk.Azt sem tudom feltöltötte e a telóját mert nem mondta.Azt gondolom tudja mi a véleményem erről,nem akar ebbe belebonyolodni.Viszont mi minden anyagi dolgot megbeszélünk de ez most elmaradt.Inkább nem mondja,nem sumákol csak nem akar beszélni róla.Valószínű neki is rosszul esik hogy csak erre kell,ezzel meg neki kell megbírkozni lelkileg.Különben jól vagyok várom a gólyát hátha megtisztel minket.Bár nagyon benyaltam valamit mert már két hete köhögök.De nem egyszerüen.Antibiotikumot kéne szednem de nem merem hátha :).Azt mondta a doki bírjam még ki két hétig addig kiderül.
Te hogy vagy?Hogy vagytok?
Szerintem ülj le vele beszélgetni. Mondd el neki, hogy nem akarod betölteni az anyja helyét, szerepét.
Ti szeretitek egymást a pároddal, s szeretnéd, ha béke lenne.
Néhány szankció nem árt ugyan, de a cél a béke legyen.
Nagyon köszönöm a türelmed felém.Sokat segítettél lelkileg.Majd írok ha valami változás történik.
Köszönöm
Nem tudom mi lesz a következő bedobás mert volt egy telefon a gyerektől de az apja hidegen hagyta.A levelet kezdte ecsetelni és a párom nem reagálta le.
Igazából úgy gondolja személyesen kell ezt megbeszélni velük.A párom azt szeretné ha én is mennék vele.Én félek attól hogy ott még jobban megaláznak hiszen mi megyünk az ő területükre.
Szerintetek menjek vele?Kövessem őt, vagy hadjam beszéljék meg 4 szem közt?Ti mit csinálnátok?Azt sem szeretném ha a párom úgy gondolná engem már nem érdekel ez a téma.
Közös gyerek még nincs.Nekem van kettő neki kettő.Nagyon szeretnénk közöset de lelkileg nem tudom ezt a sok rosszat megemészteni.Addig amig nem vagyok nyugott és görcsösen a közös babát szeretném addig nem fog sikerülni.(a nagyok ezt mondják)Kérdésedre válaszolva,ne tudd meg.A párom lányai még a legkissebb dologra is irigyek.Falból mosolyognak de közben meg folyamatosan áskálódnak.
A te eseted sem könnyű,de én biztos nem vennék fel hitelt ilyen esetben.Sajnálom hogy anyagilag megviselt a ballagás.Mi már megtanultunk nemet mondani lehet hogy ez az ára a mostani helyzetnek is.De ha nem megy akkor nem és he ezt nem érti meg a gyerek akkor önző és ebben az esetben nekünk is lehet.Valóban csak akkor hívnak ha kell nekik valami.Ebből már a páromnak is elege lett.
Vígasztaljon az, hogy akik olyan helyzetben van mint te,senkinek nem könnyű.Sovány vigasz, de ez van.Nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy az én páromnak csak 1 gyereke van, és nem jön 2 hetente.Soha nem is jött.Csak a nyári szünetekben.Mikor kicsi volt akkor csak 1-2 hétre.Most hogy nagy már szinte egész nyáron itt van.De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ők 160 km-re tőlünk egy faluban laknak anyósomék és párom volt felesége is a kislánnyal.Tehát mi havonta megyünk oda, így Szandival is együtt vagyunk.Tehát nálunk ez van.A helyzet se így se úgy nem irigylésre méltó.Amíi kicsit addig ezzel a daccal kell megküzdeni az embernek, amikor meg nagyok akkor meg nem győzzük anyagilag.Most ballag a párom lánya 8.-ból.Ebéd és az ajándék(pénz)összesen 100.000 ft.Gyakorlatilag nekünk egy kanyi vasunk nem marad.A vendégsereg behabzsolja 1 óra alatt a kaját, és nekünk ez hónapokig tartó nélkülözést jelent.Párom szülei képesek voltak 200.000 ft-ot felvenni csak hogy szétosszák ballagásokra stb.Hát majd mi is ezt fogjuk tenni, lehet.És mit tudjak csinálni beletörődöm.Pedig 3 törlesztőt fizetünk.Nem tudom mi lesz hogy lesz, én csak itt az esélytelenek nyugalmával ülök, és várok.Bocs a panaszkodásért.Azért remélem most már egy kicsit jobban érzed magad, ahogy ezt elolvastad.:)
A gyerekek miatt meg nem érdemes emésztened magad.Ahogy nőnek hidd el el fog halványodni ez az egész körülötted(Ezt a problémát majd felváltja más:) Nekik is több eszük lesz, okosabbak lesznek, később nem azt látják majd benned hogy te vagy a gonosz mostoha.Szerintem most sem, csak dacolnak.
További ajánlott fórumok:
- Az apuka nem vagy csak alig foglalkozik a gyermekével
- Hová tud menni egy bántalmazott anya gyermekével?
- Hogy viselkedjek egy irtó egoista és nagyképű emberrel, aki levegőnek néz? Nézzem én is annak vagy beszéljek vele?
- Szakítás után hogyan viselkedjünk "helyesen"?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Együtt dolgozni szakítás után..hogyan viselkedjek