Hogyan válasszak jó cipőt a 8 hónapos babámnak? (tudásbázis)
Ismerős a helyzet..
Fiam is rákattant a gumicsizmára itthon..
Könnyen felhúzza, már az bejön neki, és azzal rohangál..;DD
Arik benne igen:)
Tudom,hogy vannak problémás lábú gyerekek,akiknek speciális cipő kell.
Használt cipőkkel nem vagyok kibékülve,az más dolog,hogy játszós nacikat turkálóból szedem össze:)
Ez is csak azért,mert valahogy a kapott ruhákból ez a méret kimaradt:)
Nekünk is nőtt a lábunk,22ről 24re néhány hónap alatt.
Papucsba azért jobb a gyereknek itthon,mint állandóan valamilyen cipőben,hisz tud benne járni,de mentségemre szolgáljon néha gumicsizmában szaladgál itthon,mert nem hajlandó mást felvenni:)Az elég magas szárú:)
Olyan aranyosak ilyen picúrkák papucsban..
Annyit mosolygok rajta, ahogy jár-kel benne..:DD
Azért olyant nem adok rá, ami már több gyereken átment, mert azok kopottak.
De ha csak 1 gyereken volt előtte az a cipő, akkor nincs gond. Annyit nem tudta hordani, hogy vmi baja legyen a cipőnek. Nagyon gyorsan nő a gyerekek lába. Tél elején a fiamnak még jók voltak a 23-as cipők, most pedig már csak a 25-ös jön rá.
Anno gyerekkoromban is hordtam örökölt cipőket, és semmi baja a lábamnak. Se lúdtalp, se semmi.
Ma már sokan "flancolnak", hogy új cipő, meg egyebek, meg mástól se használt ruha, se használt cipő, pedig sok pénzt meg lehet rajta spórolni...
Azt mondjuk megértem, ha a pici lábával alapjáraton van vmi, akkor csak bizonyos cipőket hordhat. Van ilyen az ismerőseim között (dongaláb). Ők nem tudnak bármilyen cipőt ráadni a kicsire.
Azért ilyen kis korban nincs annyit a lábán a cipő a gyerekeknek, hogy kitaposhassák...
Olyan gyorsan nő a lábuk..
Seemi baja nincs a cipőknek..:D
Simán jár-kel bennük a gyerek..
Ami már nagyon kopott esetlegesen, mert több gyerek hordta előttünk, olyant nem adok rá.
Felesleges új, drága cipőket venni, ha kap vhonnan jó, használtat, mert szinte alig tudja ilyen kis korban hordani...
(Fiam most lesz 2 éves, s már 25-ös cipőket hordja.)
neve a cipőnek?
:-)
Én ezeket vettem figyelembe:
kívül-belül bőr legyen
dupla kéreg legyen a saroknál,hogy rendesen tartsa a lábát
ne legyen semmilyen irányba döntött(ez csak tartáshibánál kell)
ne legyen benne harántemelő(abból az okból amit te is írtál)
rugalmas,gördülékeny legyen a talpa
magas legyen a szára,ne ez a boka alá érő sportcipő típus
Végignéztem az összes márkásat,úgy voltam vele,hogy tök mindegy mennyibe kerül,csak ezeket tudja.A gyerek lába most az első.
Hát,az ismert márkák közül egyik sem felelt meg ezeknek!Végül egy ismeretlen francia nyert 5000 ft-ért.A kicsi(13hó) imádja,úgy szalad benne,mint a szélvész,még sosem izzadt bele,teljesen jól működik :) (és mellesleg szerintem nagyon jól néz ki :D,van az orrán egy vékony gumicsík is,így ha motorozik/mászik benne sem lesz olyan ronda az orra,mint a többinek)
Akkor fontos a cipő, mikor már jár rendesen.
Én otthonra olyan zoknit vettem, aminek azt aljára csúszázgátló vmik vannak rávasalva...
Kintre pedig vmi melegebb egyszerű cipőcskét, hogy épp legyen vmi a lábán.
Mikor már le tudtam a parkban rakni a földre, s ment maga(cirka 13 hónapos korban), akkor kapott komolyabb cipőt. Az is használt volt, amit vhonnan kaptunk.
Én nem csináltam nagy ügyet a cipőkből.
Amit kaptunk innen-onnan cipőket, ami épp jó rá, azt hordja.
Jár-kel rendesen, no problem..;DD
Most 23 hónapos, és már kis papucsban jár-kel itthon..:D
Mi nem adtunk rá sokáig cipőt, hogy járjon mezítláb hogy fejlődjön magától, de nem fejlődött, most Supy gyógycipőt hord.
Azt nézd meg hogy a bokáját fogja a többi nem számít :))
és még az elefanten cipök nagyon jok....van nekik az elsö lépés cipöjük...azt ajánlják járni tanuláshoz, és ha jol tudom egyikben sincs harántemelö...mondjuk hugom most 15 honapos, és mikor ö tanult járni a kinaiban néztünk 1500-ért és megfelö volt, puha talpu, tartotta a lábát, és könnyü volt...
köszi az ötleteket, most nézem ezt a Falcon cipőt
:-)
Nekünk kis fekete bőrcipőnk volt,ezelőtt 7 évvel és az cipő még a 2.gyereknek is jó volt.
Szerintem olyan drága cipőt felesleges venni,de Te tudod:)