Hogyan tudom elmenteni azt a képet, amit a monitoron látok? (az egész monitorképre gondolok) (tudásbázis)
PrintScreen (PrtScr/SysRq) billentyű egyszeri lenyomásával a teljes képernyőt a vágólapra teszi, megnyitod pl. paintet szerkesztés/beilleszt aztán fájl/mentés.
Ha rövid idő alatt sok képet képernyő képet akarsz menteni célszerű szoftver alkalmazni. Én az XnView nevű ingyenes és magyar nyelvű grafikus programot használom. Be lehet állitani, hogy gombnyomásra elmentse a képernyő képet. Nekem nagyon bevált.
A jobb oldali CTRL is működik, mert a CTRL billentyűk között nincs különbség, hasonlóan a SHIFT-ekhez. Sőt, ha a hivatalos gépírás szabályzatát nézzük, a V betű az balkezes betű, azaz a "váltóbillentyűket" jobb kézzel kell ütni. De ebből a szempontból tényleg tök mindegy :) A lényeg, printscreen majd CTRL+V
SF
A kérdés nem képre, hanem MONITORKÉPRE vonatkozott. Azt pedig nem tudja huzkodni és nem tud jobbklikkelni.
Amiről te beszélsz kedves Donyta az pl. egy böngészőben megjelent képre vonatkozik.
SF
PrintScreen (Prt Scr)billentyű: teljes képernyő vágólapra másolása (többmegjelenítős mód esetén mindkét képernyőt menti! -startmenüstől mindenestől.
ALT + PrintScreen kombináció: csak az aktuális, aktív ablakot menti el. Tehát pl, ha most ezt a hozzászólást olvasod és nyomsz egy ALT + PrintScreent, akkor csak a böngészőt másolja a vágólapra. Ha nem teljes képernyőn nézed a böngészőt, akkor csak annyi, amennyi látszik belőle. Tehát az asztal háttere, a startmenü, stb. nem. Így megelőzhető a későbbi körbevágjuk-effektus :)
A vágólapról pedig szinte mindegyik alkalmazásba be tudod illeszteni a "Szerkesztés > Beilleszt" paranccsal vagy a ctrl + v billentyűkombinációval (word, paint, stb. stb.)
SF
printscreen billentyű, vagy Print Scrn,
Nekem Logitech Internet billentyűzetem van ezen az F12 és a Scroll Lock billentyű közt van a legfelső fekete gombsorban.Az is rajta vana billentyűn hogy SysRq.
Ezután be lehet illeszteni a paintbe.
Áhá. nálam is van, de szerintem nem működik... De megpróbálom...
A nyomtatás már megy, csak a mentés nem.
Köszönöm a segítséget :)
CTRL + Print Screen (egyszerre)
Ez az egész képernyőt "elmenti", de aztán pl. paint-be CTRL + V-vel beillesztheted.
de van itt egy magyar nyelvű, ingyenes, és a célnak megfelel, origo szoftverbázisból letölthető:
igen. onnan már egyértelmű lesz, ha letöltötted:)
(nekem is sikerült, pedig én sem értek hozzá:))
pl ezzel a szoftverrel:
de van erre még egy sor másik hasonló szoftver is, csak keress rá, hogy print screen :))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom a Microsoft PowerPointba a kész képet elmenteni?
- A naplómból hogyan tudnék részeket átmásolni vagy elmenteni Word-be?
- Hogyan tudok elmenteni PDF formátumba Facebook messenger beszélgetést?
- Egy fórumból hogyan tudok elmenteni verseket?
- Hogyan lehet YouTube-ról egy videót megállítva az adott képet elmenteni és kinyomtatni?
- Tv-t monitorként használni? De hogyan?