Hogyan tudom a gyerek elől letiltani az olyan internetes oldalakat, amiket nemakarom hogy megnézzen? (tudásbázis)
Egyébként amit ajánlottam, a Norton Online Family is ilyen, elég jó ajánlásokat kapott.
Ráadásul a csalóka kezdőoldal ellenére (angolul van, és arre hív fel, hogy "regisztrálj most") ha rákattint az ember, akkor van ingyenes verzió, amiből a magyar nyelvű is kiválasztható.
Én ezzel kezdeném. A Norton elég komoly cég, nem hiszem, hogy valami gagyit kiadnának a kezük közül. Nyilván a prémium változat még tökéletesebb, de kezdésnek a sima ingyenes is megteszi.
Fel kell rakni, és le kell teszteni. A szülő telepíti, utána a gyerek fiókjával rámegy mindenféle gázos oldalra, és nézi, hogy viselkedik a szűrő. Rá kell szánni az időt a tesztelésre, ekkor lehetünk biztosak az eredményben.
Ez így ebben a formában nem igaz, igenis vannak nagyon jó programok erre.
Sajnos inkább magyar nyelven szűkölködünk: ha valaki angolul keres a 'parental control' kifejezésre, megtalálja a legjobb szűrőket is. Ezek ugyanúgy működnek, mint a vírusirtók: folyamatosan frissítik az adatbázist a káros oldalakról (hiszen nap mint nap újak születhetnek). A német CT magazinban nemrég volt egy elég komoly válogatás az ajánlottakról egyébként.
Ha ilyen programokat használ az ember, nem kell kézzel egyenként letiltani az ilyen oldalakat, ráadásul ezeket a gyerek persze hamarabb felfedezni, mint a szülő, hanem központilag kapja a listát.
A legjobb programok természetesen fizetősek, az ingyenesek úgy-ahogy működnek. Szerintem évi 20-30 dollárnyi összeg megéri, hogy a gyerek ne kapjon sokkot, és ne lásson olyan dolgokat, amik láttán még nekem is felfordul a gyomrom.
Ez egyéni döntés.
Próbáld meg ezt:
További ajánlott fórumok:
- A gépemen, az internetes oldalak jobb oldalánál kb. 5 centis üres sáv van. Így az oldalakat a maradék helyre szorítja össze. Mit tegyek?
- A munkaltatom ellenorizheti-e, hogy az interneten milyen oldalakat nezek meg?
- Hogy lehet az interneten letiltani a l8 éven felüli oldalakat?
- Ausztriai internetes apróhirdetési oldalakat tudnátok írni? (Mint nálunk pl. jófogás, olx)
- Hogy tudok oldalakat letiltani az interneten, hogy ne legyen látható a gépemen?
- Tudtok nekem internetes oldalakat mondani ahova feltehetnék hirdetést?