Hogyan tudom a fényképezőgépen beállítani, hogy kisebb felbontásban készítsen képeket, videókat? (tudásbázis)
Azt irja
10fps QVGA kisebb lesz a video mérete, alkalmas emilekbe küldve, de a kép rosszabb minőságű
30fps kisimultabb képek és 3 felbontás van
640x480, 320x240, illetve 848x480
Ha jobb minőséget választasz, rövidebb filmet tudsz rögziteni, ha rosszabbat, hosszabbat
Én nem használok videót, de fotót is csak ritkán, úgyhogy nem vagyok profi benne
Ha valaki letölti, majd elmagyarázza a kommentelők közül
szerintem a 0,3MP-s kép semmire nem jó,ilyen még van??
minimum 3MP,az úgy jó ha nem nagyítod fel.5Mp-t picit jobban lehet nagyítani.Magyarán minnél több MP-ből áll egy fotó,annál jobban tudod nagyítani,annál lesz kevésbé szemcsésebb,lesz nagyon tiszta.Én pl a 18Mp vel fotózok,egy 200m re álló autot,utólag tejesen tisztán feltudom nagyítani még a rendszámát is(ehez nem árt ha fixen van a fényképező fotózáskor)ez a fő különbség.
0,3ba szerinte semmi képp nem kezdj el fotozni.
és ha még tanács kell.ESTE semmiképpen ne használj vakut.csak akkor ha közel van a téma,ha vaku határon kívül van,mondjuk ez kb 10méter akkor csak ront a képen.
videozásnal mindenképpen ha kis formátumot akarsz akkor valamelyik VGA módot.(bár én a fotózáshoz értek:))
Köszönöm, van kezelési utasításom, és abban igazad van, hogy azzal kellene kezdeni, de az én kérdésemre nincs abban válasz. Vagy ha van, számomra nem volt egyértelmű.
Esetleg nem tudnád megmondani, hogy a videó minőségnél melyiket válasszam? Az útmutató semmit sem ír róla...
Szóközök vannak benne, szedd ki
De ha gondolod felteszem valahova, aminek egyszerübb/rövidebb a linkje
0,3Mp az a 640 x 480 képpöntból álló VGA kép.
Papírképkészítéséhez gyenge, de interneten megosztani pl. ideális.
Köszönöm a tanácsokat, este megpróbálkozom majd vele....
Lacuslacus, te aztán értesz a nők nyelvén, az enyémen legalábbis. :D vagy tanárember vagy? egyszerű, egyértelmű választ adtál. Köszi
Még 1 kérdés. Ha 0.3Mp-re állítom, az akkor fotókidolgozáskor megfelelő minőség lesz?
Lacika, neked meg köszi az indavideós tanácsot, azt is megpróbálom majd, jövök, ha elakadtam. :)
Videónál nekem ilyenek vannak: 30fps VGA, 10fps VGA, 30fps QVGA, 10fps QVGA Akkor melyiket válasszam?
Panasonic Lumix FS3
Addig oké nekem is, hogy a menüben kellene, de mit állítsak át, mire, mennyire?
Bocs, ha nem szakszerűen fogalmaztam, de remélem érthető, hogy mit akarok.
Lumix gépem van.
További ajánlott fórumok:
- Nikon Coolpix fényképezőgépen hogy kell beállítani az önkioldónál a 10, illetve 2 mp késleltetést?
- Nikon L320 fényképező esetén hogyan tudom a záridőt beállítani?
- Hogy lehet beállítani fényképezőgépen a nyelvet?
- Selfi bot használatakor Samsung Galaxy S3 telefonnál hol lehet beállítani hogy a hangerő gomb fényképezzen?
- Hogy lehet a Sony Xperia SP telefonon a fényképezőt beállítani, hogy a legjobb képet csinálja?
- POLAROID PDC 3O7O típusú angolmenüs, kamerás fényképezőgépet, hogyan kell beállítani, hogy tökéletes képeket tudjak készíteni lakásban is?