Hogyan tudnék hatékonyan földrajzot tanulni? (tudásbázis)
Köszönöm a válaszaitokat! Igyekszem.
Törökország nagy szerelem, azzal kezdem, azt hiszem. Fejben jóformán be sem tudom tájolni, merre van. :)
Kezdetnek kis atlasz országlexikonnal, és egy általános Középiskolai földrajzi atlasz.
Bár én mindig jó voltam földrajzból, ezért korrepetáltam is, szívességből, engem meg ők cserébe magyarból.
Azt javaslom, hogy olvasgass enciklopédiákat és közben nézd a térképet. Amelyik ország megtetszik azzal kezdd az ismerkedést. De mindenképpen a térkép legyen ott és amiről olvasol, az keresd is ki. Szerintem a hatékony tanulás az érdeklődéssel kezdődik. Főleg ha csak magadnak és önszorgalomból. :)
Egyébként a "t" ragos főnevek rövidebb alakja ugyanúgy helyénvalók, mint a magánhangzóval toldott hosszabbik változatok, szóval ne zavarjanak az ilyen fontoskodó, fullánk osztogatók! :)
Illemet...
Mivel egyéb hibát nem találtál, az nem jutott eszedbe, hogy elírás is lehet?
Nagyon érdekel, de csak úgy, magamnak, semmi célom nincsen vele. Középiskolában elmebeteg földrajztanárunk volt, semmire sem mentünk.
Sokszor nem vagyok képben, hogy amiről éppen olvasok, az földrész, ország, állam, vagy mi a fene is tulajdonképpen.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fogyjunk le hatékonyan? 1. Az étkezés
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni(suli)?
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni?
- Hogy lehet hatékonyan és jól tanulni?
- Hogyan lehet hatékonyan tanulni úgy, hogy az info sokáig meg is maradjon?
- Lehet hatékonyan nyelvet tanulni skype-on keresztül, vagy más hasonló módon?