Hogyan tudnék egy gyomorürítő, béltisztító kúrát végezni? Tapasztalt ebben valaki? (beszélgetős fórum)
Annyi mindent lehet enni hús nélkül.
Pizza zöldségekkel. Lángos, zöldséges saláta tojással stb.
Igen, ezt hallottam már én is, reggel ébredés után 1 pohár víz.
Különben köszi a tanácsot. Én lebbencslevesre, spenótra, tojásra és sajtra gondoltam, és persze főzelékre, amihez nincs hús feltét. Remélem összejön, valahogy kibírom azt a 2 napot hús nélkül:-)
Főzelék tojással. Gombapörkölt, rakott zöldség, annyi minden van. :]
A tejfölös gombapörire voksolok!
Reggel, amint felkelsz igyál meg kb 2-3 dl meleg vizet. Langyosnál melegebb legyen, de túl meleg se legyen. Te érzed milyen a megfelelő hőmérséklet. Hidd el, hogy használni fog. Először furcsa lehet, de kellemes a beleknek, érezni fogod. Ha egyből nincs változás első nap, ne hagyd abba, és 2-3 nap múlva már használni fog, meglátod. A tested hozzászokik és rendszert csinálhatsz belőle.
Van egy jógagyakorlat is ami segít. Leülsz nyújtott ülésben és az egyik térdedet a mellkasodhoz húzod, átkulcsolod a kezeiddel és tartod. Így a combod a hasadhoz nyomódik. Ezt tartsd kb 1 percig. Ismételd meg a másik lábaddal is. Nyugodtan lélegezz közben. Ez szokatlan mozgás a beleknek, megmozgatod őket, ez is segíthet. Remélem érthetően írtam le. :)
Nem rég voltam teljes laboron stb. Évente átesek rajta, semmi gond nem volt.
Alapvetően nincs is, ha könnyű dolgokat eszem, csak a húsokat és néhány zöldséget nagyon nehezen emésztek, puffadok tőle.
Sziasztok!
Másik fórumban írnak a léböjtről én még nem próbáltam csak azt hogy reggelire ittam zöldség és gyümölcsleveket. Én próbálok odafigyelni az evésre, zöldség, gyümölcs, sok víz, kevés szénhidrát, de mellette szedem a dalolós probiotikumot is, meg szoktam a joghurtba bio árpaport tenni, sokat mozgok és bízom benne hogy nem rakódik a bélrendszerembe semmi olyasmi le aminek nem kéne. A bélmosásról nem írnak jókat a fórumokon, én azt nem merném.
Olvasgass itt!
Én esténként általában házi gyümölcsjoghurtot eszem búzakorpával. (készen is kapható a gyümöcsljoghurt, tartósítószer-, és cukormentes, fél liter kb. 450 ft, ez kétszerre elég.)
Ha épp tisztítókúrára vágyom, van úgy, hogy egész nap ezt eszem, volt már rá példa, hogy akár egy héten át. És napi 2-3 liter tiszta víz.
Már azt tettem, hogy narancsot ettem reggelire, ráittam egy nagy pohár tejet. Beindult a gyomrom, de semmi. Hát mondom ez nem igaz, még ez sem csap át. :]
Ma pedig zöldség napot tartok:
- saláta
- paradicsom
- kígyóubi
- hagyma
leöntve majonézes tejföllel. Ezt eszegetem ma. Mellé főtt tojás.
A káposzta tényleg segít, a chili szintúgy. Ha nem akarsz kísérletezni, alkalmi megoldásnak nagyon jó a Guttalax. Ez ugyan hashajtó, de színtelen, szagtalan, íztelen folyadék, semmilyen íze nincsen a világon, akármilyen itallal beveheted.
A kefír még nagyon jó ilyen problémákra, ha nem hajtani akarod magad. Vagy az ősi módszer, szilvalekvár, és rá egy pohár tej.:D
Több zöldség, gyümölcs, kevesebb szénhidrát.
Szennával legyél óvatos, mert igaz, hogy hatásos, de utána megint csak szorulásod lesz.
Most érdemes zöldséget enni. nekem mindig van itthon jégsaláta, uborka, paradicsom, hagyma, és ha megéhezem, összeaprítok magamnak egy adagot, teszek bele pirítóst felaprítva, joghurtot, esetleg majonézt.
Ha e nélkül szeretnéd, akkor egy citrom levét kicsavarod, olajjal összekevered, fűszerezed (pizzfűszerrel szoktam, bazsalikom, oregánó, ilyesmivel), és egy adagot beteszek a hűtőbe belőle, így mindig kéznél van, ha megéhezem.Csak le kell önteni a salátát.
Nem kúrákat kell csinálni, hanem folyamatosan, kiegyensúlyozottan táplálkozni.
Ha véletlen mégis becsúszik egy-egy félrelépés, az meg hamar kiürül magától is. A gyomor és a bélrendszer öntisztító.
Legfőképpen: Nem kell bedőlni az egészségbiznisz lehúzásainak!
Eszembe jutott, hogy milyen igazad van. Ott van a saláta is, azzal nincs semmi bajom.
Saláta, répa, kígyóubi, ezek mind jók nekem, meg a paradicsom is.
További ajánlott fórumok:
- Hasznaltatok mar beltisztitast es meregtelenitest? (Colonix Program)
- Jelenleg mi a legjobb béltisztító?
- Colon Control béltisztító tapasztalatok
- Tud valaki olyan módszert amivel otthon lehet béltisztítást végezni? Sós langyos vizet ne!
- Diéta előtt mennyire édemes tisztító kúrát végezni (léböjt)?
- Natural Swiss Béltisztító kúrát próbálta már valaki? Mik a tapasztalatok?