Hogyan tudnám 4 éves kisfiamat "rászoktatni" hogy válaszoljon ha kérdeznek tőle? (tudásbázis kérdés)
jellemző, de nagyon idegesítő...az enyém nem tesz úgy, mintha nem hallaná. odanéz, ha valaki kérdezi, de csak bámul, és ki nem nyitná a száját...
néha elütjük egy viccel, hogy biztos nincs is nyelve, aztán kuncogva kinyújtja, hogy deigenis van.
A lányomnak is szokása volt, hogy nem válaszolt.
Egyszer a sokadik kérdés után azt mondtam neki, hogy "Ha nem válaszolsz, nem kapsz vacsorát!".
Azóta, ha kérdezek valamit, mindig visszakérdez, hogy "Ha nem válaszolok, mi lesz?".
Nem kicsit idegesítő.
Bár inkább ne válaszolna : )
én azért nem lennék biztos abban, hogy jól hall-e!
vidd el hallásvizsgálatra!
lehet "szelektív hallásnak" titulálni, de egyáltalán nem biztos!
Lehet, hogy egészen egyszerűen el van merülve egy játékban.... én tényleg nem csinálnék ebből ekkora tragédiát :-)
Ha meg annyira fontos, akkor menj hozzá, kérd meg, hogy nézzen a szemedbe és úgy kérdezd tőle, amire választ akarsz kapni :-)
Ez tök normális ebben a korban.
Nálam még ennél nagyobbnál is simán tart ez az állapot :-D
Ez elég tipikus ebben a korban :-DDDD
Ha azt kérdeznéd, hogy kér-e fagyit, hidd el, azonnal válaszolna :-D
További ajánlott fórumok:
- 13 hónapos kisfiamat hogyan tudnám leszoktatni az ölben ringatásos alvásról?
- Praktikákat és ötleteket kérek, hogyan tudnám este időben lefektetni, de inkább reggel időben felkelteni 3 éves kisfiamat..?!
- Segítsetek! 3 éves fiam csak akkor hajlandó elaludni, ha bent vagyok a szobájában. Hogy tudnám rászoktatni az egyedül alvásra?
- Hogyan tudnám rávenni 2 éves kisfiamat, hogy undor nélkül bevegye az antibiotikum szirupot?
- Hogyan tudnám bátorítani a kisfiamat a járásra, hogy mégse eröltetett legyen?
- Az egy éves kisfiam délután és este is szopival alszik el. Hogy tudnám rászoktatni, hogy majd délután szopi nélkül is elaludjon?