Hogyan tökéletesíthetném a szlovák tudásom pár hét alatt? (beszélgetés)
Esetleg elindulsz északnak addig, míg olyan emberekkel találkozol akik nem magyarul beszélnek?
Ők nagy valószínűséggel szlovákok és díjazzák, hogy az anyanyelvükön akarsz kommunikálni velük.
ugyanúgy, mint bármelyik másik nyelven, sehogy, mert erre pár hét nem elég. ha csak az alapokat tudod, egyértelmű, hogy kivitelezhetetlen. ha már beszéled, de hibákat még ejtesz, pár hét nem elég, hogy a régi berögződést és logikát felülírd.
de intenzív gyakorlással, sokat lehet fejlődni még pár hét alatt is, de csak dimenziók nyílnak meg a nyelvben, nem az egész univerzumja, ha érted mire gondolok.
Én ugyan nem tudok szlovákul, csak svédül, mert amikor kiköltöztem, nagyon hamar meg kellett tanulnom,hogy dolgozhassak.
Az én tapasztalatom a gyors nyelvtanulás terén az,hogy aktívan lehet csak rövid idő alatt nyelvet tanulni, nem passzívan. A rádióhallgatás, olvasás nem segít annyit a gyors fejlődésben, mint az írás és beszéd. Azt kell erőltetni, ezért is kell valaki, akivel tudsz beszélni és aki semmiképpen nem válaszol magyarul.
mikrofon tán 1-2 ezer forint, webkamera már nagyobb falat, nekünk 8.800-ért van HD minőségű.
De egy digi-fényképező is jó, ha van rajta web funkció:)))
Szia!
Én beszélek szlovákul.
És sajnos nekem sincs sok lehetőségem beszélni, inkább olvasok szlovák regényeket, és írok a barátaimnak.
Anno (10 éve) laktunk Pesten, ott tanítottam nyelviskolában, és olyan cégnél dolgoztam, amelyik importált Szlovákiából, ott napi szinten több órán keresztül kellett tárgyalnom, írnom, telefonálnom szlovákul.
De elköltöztünk 60 kilométerre, és itt nincs igény a tudásomra. Nagyon ritkán tolmácsolok, ill. fordítok bíróságoknak és rendőrségeknek kihallgatásoknál, ill. jegyzőkönyveket, beadványokat fordítok. De ez sajnos (vagy hála Istennek-mert kevés bűnügy és baleset van) ritkán van.
Szóval, nekem is jól jönne, ha tudnék valakivel akár napi szinten kommunikálni:))
Na? Mit szólsz?
Az is jó, de a beszélgetés lenne a legjobb.
Van nagyon sok rádió adó, amit szintén javaslok. Persze, ha a határ közelében élsz, és tudod fogni.
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Létezik olyan, hogy tökéletes nő?
- Ti nem unjátok a tökéletes test kultuszt?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Segítsetek! 3 hét alatt kéne tökéletesre/legalábbis tökéletesebbre formálnom az alakom! Hogyan?