Hogyan szóljak a főnökömnek, hogy" kifelejtett"a jutalomból? (beszélgetős fórum)
Ez maximálisan igaz.
Nincsen valamiféle értékelés a munkahelyeden, Anev? Nálunk százalékolás van. Október végén, november elején a középvezető leül a dolgozókkal egyenként és értékeli a munkályukat százalékra. Elmondja a véleményét és lehet akár kérdezni is. Minden világos. Aztán a jutalom a százalék arányában jár decemberben.
Mindenesetre az értékelés nemcsak a munkát magát jelenti nálunk (hanem pl. a hozzáállást, viselkedést, stb. stb.). Úgyhogy lehet, hogy olyan okból nem ad jutalmat, amit nem is gondolnál...
Mindenesetre én nem a jutalom-oldalról közelíteném meg a dolgot... az nagyon direkt és szerintem riasztó is. Nem jöhetsz jól ki belőle. Kötetlen beszélgetés alkalmával megkérdezném, vannak e konkrét elvárásai, mit gondol rólam, stb. stb. stb. Felháborodásnak hangot adni bármilyen formában is felesleges... ugyanis ez nem dolgozótól függ (mármint a jutalom). Bármit is gondolunk, nem mi állapítjuk meg, nem mi határozzuk meg az össszeget, mert nem a mi feladatunk és túlmutat a határainkon. Majd ha főnökök leszünk... :)
Az a megérzésem, hogy rosszul taktikázol. Ebből nem lehet jól kijönni. Nyilván nem kifelejtett. Ha elakarta volna mondani, hogy mi a baja, akkor megtette volna. Ha másnak ad, neked meg nem, annak megvan az oka, de nem feltétlenül fogja megosztani veled.
Azzal, hogy bemész hozzá tiszta vizet önteni a pohárba, nem biztos, hogy azt éred el, amit szeretnél...
Azért sok sikert!
Nem tudom hogy milyenek a kollégáid de ha nem nyilvános még az is lehet hogy nem is igaz az egész !!
Lehet hogy veled kapcsolatban csípi valami a szemüket és így próbálják kiugrasztani a nyuszit a bokorból:-((
Annyira csak nem hülye a főnök hogy jutalmat oszt és azt feltételezi hogy ez titokban is marad .
Mondom én ezt az örök gyanakvó:-))
csak egy tipp volt
Amig türsz és nagyon jól csinálod a dolgokat,mindig dicsérni fog de a jutalmat azok kapják,akik tudnak "nyalni",azaz ugy tenni,mintha nálad még jobban tudnák csinálni a dolgokat.
Amig mindent megcsinálsz,amit más nem tud,ne is várj más elbánást.Tapasztalatból tudom,ha felháborodsz,vagy szólsz,Te jársz rosszul:-(
A végén egy kis tanács, Ne tudj mindent jobban megoldani,mint más,mert aki együtt halad a tömeggel, azt jobban dicsérik,jutalmazzák,mert nem tartanak tőle. Ne légy tul jó,különösen,ha nem is köszöni meg anyagilag .
Szerintem ha ezt így ahogy ide leírtad elmondanád neki azzal minden rendben lenne!:-)
Kicsit sem követelző stílus,csak őszintén elmondod a véleményed!
Sziasztok.
A cégemnél ügyintéző vagyok. A főnököm rendszeresen dicsér, rám bízza azokat a dolgokat, amit másra "nem mer". A jutalmakból viszont kihagy, már nem először. Mit tegyek? Követelőzéssel csak rontanék a helyzeten -ismerem- viszont az önérzetem lázong. Nem tudom és nem is akarom szó nélkül hagyni, mert megalázó és méltatlan ez a helyzet.
Tudom, hogy jó munkaerő vagyok, a főnök meg egy manipulatív disznó.
További ajánlott fórumok:
- Mondjatok már valami jó, és elfogadható indokot, amit holnap tudnék mondani a főnökömnek, amiért nem tudok bemenni.. nincs kedvem, köszönöm!
- Hogyan és mikor mondjam el a főnökömnek?
- Mikor kell megmondanom a főnökömnek, hogy terhes vagyok...?
- Amit a diétákból kifelejtenek...
- A főnökömnek köszönhetően magas lett a vérnyomásom és a pulzusom. Milyen jogaim vannak?
- Fánkot csinálok, és most jutott eszembe, hogy az olvasztott vajat kifelejtettem. Milyen lesz így?