Hogyan szólítson? (beszélgetős fórum)
:)
A kis bestiák/gengszterek tudják a módit!
Mikor a ma már menyemmel eleinte találkoztunk, engem kifejezetten zavart a Jó napot...
A csókolom gondolom neki nem tetszett, a vége tegeződés lett /egy itteni tag tanácsára hallgatva/.
:D
Azért hallottam a gyerekeimtől ilyet! Mikor kicsik voltak, és valamit nagyon szerettek volna.:)
ittenem, nálam ezek a luxusprobléma kategóriák.
Amúgy miért ne szólíthatna a neveden, és ha korábban zavart ez, miért nem szóltál?
Mi a megfelelő? Kedves mama, nagyságos asszony?
Látszott papadon, mégse kérte ki magának , hogy ne szólítsa úgy? :) Gondolom nem akarta ezzel megbántani.Az emberek sok mindent elneznek a gyerekeik kedvéért.
Nem vagy az anyja valóban, Te "csak" annak a nőnek vagy az anyja,akit ő társának választott. Akiben ő a gyerekei anyját látja.
Nem szeretnéd, ha a vejed megtisztelne azzal, hogy anyukának szólítana?Attól még tegezhetne. Fogadni merek nem mondanád neki azt,hogy ne tegye :)
Nem lehet,hogy csak féltékeny voltál a sógornődre, amiért apukának szólította az apádat? :)
Szívesen! :)
Jó volt veled beszélgetni!
Mert nem tetszik! Ha pár évig jó volt a saját nevem, ezután is megteszi.
Már megszoktam, és így szeretem.
Nekem sokkal fontosabb, hogy jóban vagyunk.
Más az, amikor bemutatják a lányt, és egészen más az, amikor már házastárs.
Miért ne lehetne az általános udvariassági formulát alkalmazni?
Nem kell ehhez egyetem.
A bizalmas kapcsolathoz szerintem semmi köze annak, hogy anyukának hívnak, vagy nem.
Én a vejemmel nagyon jóban vagyok, pedig a keresztnevemen szólít, és tegez.
A meny-jelöltek szintén. Nem szeretném, ha anyukának hívnának -főleg nem bemutatkozáskor, mert az meg - számomra - olyan tolakodós.
Abban igazad van, hogy nem az a tisztelet megnyilvanulasanak egyetlen formája,de sokat segít abban hogy leany-jovendobeli anyós között bizalmas jo kapcsolat alakuljon ki.En csak egy opciót javasoltam.
A lányok is, és az anyósjelölték is visszautasíthatjak.
A lányok nem szeretik anyukának hívni a barátjuk anyját, és szerintem teljesen igazuk is van!
Nem az a tisztelet, ha anyukának hívnak.
Azért,mert én a fiam anyja vagyok.
Nem feltétlenül kell rám úgy gondolnia,mint a saját édesanyjára,de tisztelje bennem a fiam anyját.
Vannak kultúrák,ahol ez elfogadott.
Egy új barátnő miért szólítson anyukának?
Jöhet még utána több is.
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Tudom, hogy fogynom kell, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.
- Te hogyan becézed a párod?