Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről? (tudásbázis)
Nekem a 2 nagyobbik gyerek talán 2x-3x pisilt be miután lekerült a pelus.
Lefekvés előtt kevesebbet adok nekik inni és megvárok még egy pisilést és így általában nincs gond reggelig.
Szerencsém van, mert ma már felkelnek és egyedül mennek a wc-re, legfeljebb villanyt kell nekik kapcsolni.
Sziasztok.
az én fiam most lesz 4 éves, majdnem minden éjszaka bepisil. Nagyon jó ötlet az a matricázás, és az az orrspray is érdekelne.bár ahogy olvasom a sztorikat, mi egész jól állunk. ha egyszer nem tud felkelni éjszaka, akkor nem tud. ki írja elö, hogy egy szervezet mikor mit csináljon? az én kisfiam is kiegyensúlyozott szerintem.miért kell eröltetni azt ami nem megy? késön érnek, nem lehet?
Az én fiam most éves, de ő is bepisil éjszaka. Persze nem minden éjjel.Ha felkeltem nagy cirkuszt csinál mert olyan álmos és vagy pisil vagy nem. Ő éves kora óta nem alszik ebéd után, így éjszaka olyan mélyen alszik,hogy nem bírom állandóan ébresztgetni. Úgyhogy marad a pelus. Ha nem pisil be reggel nagyon megdicsélrem, ha van pisi a pelusba akkor azt mondjuk, hogy majd legközelebb nem lesz benn. az az igazság, hogy most szoktatom oviba de már régebben egyszer elkezdtük, de nem akart menni és utánna többször bepisilt.különben néhány napja megyünk az oviba elvan ha én is ott maradok.Már kezdek fáradni mert a másik fiam2 éves és őt is visszük magunkkal.
tehát pszihés is lehet a dolog. Mert ha bepisil akkor talán nem kell menni.
Tüneményesek vagytok. Amiket itt leírtok, már mindenen túl vagyunk. Rendkívül kiegyensúlyozott, jó kedélyű, vidám és mondhatom boldog kisfiú a fiam. Néha előfordult már, hogy nem pisilt be, ezért is kezdtünk neki a pelenka nélküli éccakáknak. Lányommal ez egészen másképp zajlott. Ő egyszerűen közölte velem (valamivel az 5. szülinapja után), hogy ne adjak rá pelust. És onnantól fogva nem pisilt be. Dömével ez nem így van. Éjszaka költögetem, de így is előfordul, hogy elkésem. Annyira mélyen alszik, hogy észre sem veszi, hogy "úszik" az ágya és ő maga is. Nem szídom, sőt, a száraz éjszakákért választhat matricát, amit egy papírra ragaszt, így számon tudja tartani, hogy milyen ügyes. Ebben a költögetős módszerben csak az a bibi, hogy én már alig élek, pedig a férjem már át is vállalta a hajnali ébresztést. Azért folyamodtunk ehhez- bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy nincs negatív pszichés vonzata- mert egyáltalán nem ébred föl a "balsetre". Már 3 hete ezt csináljuk, és egyenlőre nem látom a végét. Félelmei nincsenek. A lakás tele van éjjeli fényekkel, hogy lássanak, ha felébrednek, tudjanak tájékozódni, tudják, hogy hol vannak. Azt is tudják, érzik, hogy mindig számíthatnak ránk. Az éjszakai történésekért (bármi legyen is az) soha nem róttuk meg őket. Egyszóval nem tudom mi tévők legyünk.
Puszi mindenkinek!
Az én fiam is sokáig pepisilt. Van egy olyan dolog, hogy enuresis nocturna, éjszakai ágybavizelés. Ilyenkor állítólag nem termelődik egy olyan hormon, ami azért felelős, hogy éjszaka ne választódjon ki sok vizelet.Gyermekorvos írt orrcseppet, amiből már nem emlékszem, mert régen volt, talán este kellett egy-két cseppet cseppenteni, és szinte napok alatt elmúlt a gond.
Nézd meg itt: [link]
Először is semmiképpen nem szabad megszidni, ne adj' Isten megszégyeníteni ha bepisil. "Nem baj! Legközelebb majd felébredsz, ha pisilni kell!" Estére próbáljunk minél kevesebb folyadékot adni. (Folyadék igényét napközben kell kielégíteni!) Ha lefekvéskor könyörög, hogy:" Csak egy korty vizet had igyak még!" Akkor adni kell neki, de valóban csak egy kortyot pl. a legkisebb kávéscsészében. Végül, mielőtt a szülők lefekszenek aludni felkelteni (csak annyira, hogy ki lehessen kísérni a fürdőszobába), és megpisiltetni. Elmagyarázni neki, hogy büszkék vagyunk rá, hogy ő már olyan komoly nagyfiú/kislány, hogy éjszaka, ha pisilni kell, akkor már magától is ki tud menni. Ha bármikor előfordul, hogy száraz lepedővel ébred, akkor újból és újból mondjuk el neki, hogy mennyire büszkék vagyunk rá, hogy ilyen okos és ügyes.
Amit szigorúan T I L O S-nak tartok éjszakára bepelenkázni! (...mert már minden lepedőt összepisilt,... mert nem győzzük szárítani az ágyneműjét, ..mert olyan lesz az ágy stb.) Megalázó, és még bizonytalanabbá teszi ebben a korban! Meg kell próbálni kideríteni, hogy mi az oka és ha van ilyen (pl. kistestvér született és féltékeny, fél a sötétben stb.)akkor ennek tudatában változtatni a kiváltó okon is.
És ami még nagyon fontos TÜRELEM, TÜRELEM, TÜRELEM!
Velem nem gogsz sokra menni, de azert elmondom. Minden lefekves elott wc, eleinte addig ult rajta, mig nem hallottam, hogy csorog valami. A tobbit magatol kinotte. Turelem kellett hozza, lenyeg szerintem, hogy nem szabad megroni, vagy raijeszteni.csnedesen meg kell vele beszelni, hogy mindenkivel elofordulhat, de jo lenne ha szolna ha pisilnie kell, kiabaljon " anya pisilni kell" ahogy a torkan kifer, nem baj ha felebresszt mindenkit. MErt ha igy megy tovabbb megfazhat ejszaka! nalunk mar bevalt mindket alkalommal, lassan jon a harmadik felvonas.
mindenesetre sok turelmet kivanok!
ha sokaig huzodik a dolog, viszont jobb a gyerekorvosnak kikerni a tanacsat, persze gyerek nelkul, mert zavarja oket a tema. - szerintem -
További ajánlott fórumok:
- Ha úgy döntünk, különválunk - odaadjam a gyermekünket az apukájának?
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Hogyan szoktassuk le gyermekünket a cumiról?
- Állandó éjszakai bepisilés
- Hogyan szoktassuk át gyermekünket rácsos ágyból rácstalanba?
- Éjszakai bepisilés