Hogyan szoktassuk le gyermekünket a cumiról? (tudásbázis)
Nekem a lányom cumija elszakadt megmutattam neki hogy mitörtént a cumival mondtam neki hogy ki kell dobni.
Ezzel ki is dobtam az udvarra jött a kutyánk felkapta a cumit.
Azóta nem cumizik.
Sziasztok!Nekem a nagyobbik cumizott,de aztán elhagytuk útközben valahol mindkét cumiját egymás után,vettem újat de az már nem kellett neki,igy ő 8 hónaposan lemondotta cumiról és a cumisüveget is eldobta magától.
A kicsi meg sosem cumizott,rájött nem jön belőle semmi és kiköpte.nem eröltettem,és 10 hónapos ö is eldobta a cumisüveget is.
Egyiknek sem volt pótcselekvése,szal nekünk könnyen ment:)
nekünk tuti bevált módszernek bizonyult a Daum-exol lakk.Barátnőm hívta fel rá a figyelmem hogy próbáljam bekenni vele a cumit(egyébként ez ujjszopás és körömrágás ellen van)
kisfiam 2 éves volt januárban és már régóta csak alváshoz használta a cumit de már zavart,konkrétan a fogai miatt mert olyan szépek és nem akartam hogy tönkre tegye a cumi,meg éjszakai is volt hogy felkelt mert nem találta.jobb szerettem volna ha már elhagyjuk végleg.
SZÓVAL: ápr.13-án jött a gondolat,gyógyszertárba be,este bekentem a cumit,persze ő kérte mikor mentünk aludni,de ahogy bekapta úgy köpte is ki mert olyan keserű epe íze volt hogy még percek múltán is érezni lehetett a nyelven...brrrrr iszonyatos :-/ ...na és megbeszéltük hogy megromlott a cumi,már nem jó,és együtt kidobtuk(persze csak tettettem mert ugye sose lehet tudni) és attól a perctől fogva nincs cumi,és már nem is emlegeti!:-))) nagyon örülök neki hogy sikerült és azért büszke is vagyok magamra egy kicsit!:-)))
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Nem szoktattam le egyiket sem. Ahogy jött az óvoda megbeszéltük, hogy 3 éves korban már nem illik. A középső még meg is kért, hogy ezt az oviban ne említsem....
Egyébként ha belegondolok, egyes szülők micsoda szigorral fogják a gyereket, ők maguk meg cigiről vagy a körömrágásról sem képesek lemondani....
nem minden esetben kell leszoktatni!!!!
Az én kisfiam nagyon cumizos volt egéssz 2 éves koráig,utánna eggyik napról a másikra eldugtam a cumiját......és ennyi volt.....semmi sírás,semmi cumikeresés...kész...
:))))
A gyermekeim nem cumiztak,de az unokám sokáig.
Sok probléma volt,mindíg a cumit kerestük,az 5 db-ból soha sem találtunk egyet sem.Egyszer azt mondtuk neki,hogy elvitte a cica.Mikor adni akartuk neki játékból,ő azt mondta,hogy neki cicás cumi nem kell.
Sziasztok!
Nekem az a gondom, hogy a most 4 és féléves kislányom cumizik, rá lett szoktatva. Így könnyebb volt megnyugtatni.
Az a gondom, hogy éjszaka ha kiköpi be kell adni a szájába utána elalszik. Felkelt legalább háromszor, már alig állok a lábomon napközben.
Kérlek segítsetek mit csináljak, mert nem tudom, hogy ha leszoktatom a cumiról, akkor éjjel hogy altatom vissza. Mikor nem fog felébreszteni?
Nem tudom hogy a cumi az oka a felriadásainak, vagy más?
SEGÍTSETEK
Az első lányomnál 2 éves kora körül eltettük a cumiját.Jobban mondva bedobta az ágy mögé.Elmeséltük neki,hogy az ágyunk alattéjjeli kismanók laknak és elvitték a cumiját.Kereste sokáig,sirt.Sajnáltuk nagyon,de egy hét múlva már oda se bagózott rá.
A kisebbik lányom 20 hónapos volt mikor eltettük.Csak úgy,egyik napról a másikra.Nem is kereste,simán elaludt cumi nélkül is.
Késöbb hallottam,hogy a 18-20 hónap közötti gyerekek jobban leszoktathatóak ill. másra könnyebben átállnak,mint a többi gyerek
Hát nálunk bevállt!:)
Mikor terhes voltam elhatároztam,én nem fogok cumit adni a gyerekem szájába..
Többen kinevettek..majd éjszaka fogok kocogni a patikába,csak halgasson végre el,és legyen csend:)
Majdnem igazuk lett..
Kb 2 hetes lánykám,aki már 15.éves éjjel bömbölt,félálomban mondtam a férjemnek,kapcsolja már ki,vagy legalább hallkítsa le,mert már szeretnék végre aludni.
A röhögésére teljesen felébredtem,közölte velem,nem lehet hallkítani,kikapcsolni meg véletlen sem,ugyanis ez a gyerekünk,nem a TV vagy más egyéb zajkeltő készülék:)
Akkor jutott eszembe,kolléganőim babalátogatáskor cumival is kedveskedtek..
Megkerestem,kifőztem,és vittem,hogy végre csend legyen.
De a mi kis visítógépünk olyan öklendezésbe kezdett,és a cumi vagy 6 métert repült,úgy kiköpte..
Így leszoktatni nem kellett,mert a rabja sem lett a "vígasztalónak"
De a fiam annál inkább..
Mikor már volt foga,mindig leharapta elöbb csak a hegyét,aztán mindig kicsit többet.
Az új nem kellett neki,követelte a régit..
Annyira utáltam már ezeket a lyukas cumikat,hogy kidobtam,gondoltam lesz ami lesz,majd megkezdi az újjat:)
Ettől olyan dühös lett,hogy eldobta,és csak azt visitotta pipa,pipa..:)
Mondtam eldobtad-elment a pipa,megsértődött és vissza se jön..
Pár napig kereste,de hamar belenyugodott hogy nincs pipa.
Remélem nálam is bevállik ez a taktika, vagy vmi hasonló. Én is hamarosan le akarom szoktatni a lányomat a cumiról. Bár szerencsére nálunk leginkább csak alváskor kell a cumi, máskor nem.
Néha nélküle is elalszik. Nálunk a kispárnája a "pótszer".
Örömmel írom, hogy a 20 hónaposunkat sikeresen leszoktattuk a cumiról, 3 nap alatt. Első este eltettük és elmagyaráztuk, hogy nincs cumi. Kicsit tovább tartott neki elaludni, de nem sírt. Mikor elaludt, betettük a cumit az ágyba. Reggel persze cumizva ébredt.
Másnap délutáni alvásnál és este ugyanígy jártunk el, volt egy pár perces sírás elalvásnál, de nem kellett bemenni hozzá, szépen megnyugodott.
Harmadnap délután cumi nélkül aludt el, és nem is raktuk be mellé. Cumi nélkül ébredt. No ekkor tört el a mécses, nagyon nyugtalan volt, sírt egy jó fél órát, nehezen nyugodott meg, de este simán elaludt nélküle, és reggel vidáman ébredt. Azóta nem cumizik.
A történethez hozzá tartozik, hogy van 2 alvós plüssállata, és most egy harmadikhoz is ragaszkodik a cumi helyett.
Hát ennyi, remélem más is hasonlóan szerencsével jár. Sokkal könnyebben ment, mint azt sejtettem.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Hogyan szoktassuk le pasinkat a haverokról?
- Kölyökkutya mindent szétrág, hogyan szoktassuk le róla?
- Kislányból nagylány, hogyan készítsük fel gyermekünket?
- Hogyan segítsük gyermekünket beilleszkedni az új iskolájába.
- Hogyan szoktassuk át gyermekünket rácsos ágyból rácstalanba?