Hogyan szoktassuk a kisgyereket fogorvoshoz (beszélgetés)
Nálunk 2,5 éves volt a lányom,mikor gyökérkezelésre kellett járnom. Sajnos nem volt aki vigyázzon otthon rá, így magammal vittem. Megkérdeztem a dokit, h jöjjek inkább vissza máskor, vagy bejöhet-e Zsina. Beengedte. Szegény ottjárt körbe körülöttem, és fogta a kezem,a dokinak mindig jajgatott, hogy ne bántsd anyát, nekem meg fogta akezem és simogatta, hogy anya ne félj. Nagyon rendes volt a doki néni, Zsina már teljesen a keze alá furakodott és az ő feje volt a számnál,énattól féltem hogy a doki nem fogja látni mit csinál. de szólni meg nem tudtam. A doki engedte, sőt elmesélte a lányomnak mikor mit csinál. Utána az apját kisérgette a fogorvoshoz. 3 évesen otthon egyszer elkezdett velem fogorvososat játszani, szóról szóra elmondta a gyökérkezelés fázisait: fúrás-gyógyszeres csík-gyökértömés..stb.
Mikor az oviba pedig a gyerkőcöket vitték a fogorvos nénihez a mi lányunk volt a legügyesebb,tudta hogy meg kell mutatni a fogait a dokinak, még jót is beszélgettek, hisz "régi" ismerősök voltak.
Először 3 évesen vittem el a kislányom. Nem volt semmi, sőt, meg lett dícsérve, így jöttünk haza.
Mossa a fogát rendszeresen, remélem nem lesz baj.
Sziasztok !
Csak egy hasznos jó tanácsot szeretnék adni, illetve elmesélni mindenkinek akit érdekel.
Én rendszeresen járok fogorvoshoz, igaz közel 25 éves (gyerekkorom óra) ugyan ahhoz az orvoshoz. Nagyon jó a kapcsolatom vele, és mikor terhes lettem megkérdeztem egyik alkalommal, hogy hogyan szoktassam rá a gyereket is majd, hogy ne féljen a fogorvostól. Adott egy tanácsot amit aztán véghez is vittünk. Amint a lányom megszületett, és kb. 8-10 hónapos lett, elvittem magammal. A doki játszott vele, ölébe vette, stb. Aztán ezt rendszeresen megismételtem, mindig vittem magammal amikor én is mentem kb. 3-4 havonta ellenőrzésre. Mire 3-4 éves lett, már ő kérdezgette időnként, hogy mikor megyünk megint az Ede bácsihoz. Aztán egyik alkalommal a doki beültette a székbe, és lifteztette. Következő alkalommal elkezdett játszani vele és a műszerekkel. Mindegyiket megmutogatta neki, zizegtette a fúrógépet, fújta "csikizte" a nyakát, kezét a levegőfújóval, stb. A végén már a gyerek kérte, hogy neki is "csiklandozza" meg a fogát. Azóta a lányom 16 éves lett, és minden kérés nélkül, 3-4 havonta elmegy a fogorvosomhoz.
Tudom, hogy ez orvos függő is, nekem talán szerencsém is van vele.
Szóval mindenkinek tanácsolom, hogy kezdjétek időben.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni?
- Hogyan szoktassuk le pasinkat a haverokról?
- Miért lop egy kisgyerek? Tudja mit csinál? Hogyan kezelhető?
- Kölyökkutya mindent szétrág, hogyan szoktassuk le róla?
- Hogyan szoktassuk le gyermekünket a cumiról?