Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire? (beszélgetős fórum)
Nem hiszem, csak nyáron könnyebb. Hogy miért? Mert a kicsi fiammal is úgy kezdtük, hogy semmi se volt rajta - na ezt hideg időben nem olyan szívesen teszi meg az ember. Ráadásul akkor megy jobban, ha minél hosszabb ideig nem kell rá pelust adni, azaz ha kimegy vele az ember pl. kertbe, vagy sétálni, akkor se. És ha becsurog véletlenül pl. útközben, ha már van rajta bugyi, nadrág, akkor nem fázik meg olyan könnyen, ha nem azonnal tudod levenni. Szóval szerintem ezért.
Miért kérdezed amúgy?
Egyrészt köszönöm! Másrészt akkor én is gratulálok! Ezek szerint tényleg aránylag gyorsan bele tudnak tanulni!
Ma délelőtt komoly rendszerességgel használta a fiam a bilit, ő is még gatya nélkül (egyszer ráadtam, de képes lett volna azzal együtt használni a bilit, úgyhogy utána már nem erőltettem). Séta és alvás még egy ideig pelusban, de nagyon örülök, hogy ezt elértük!
Ha még valaki olvas:
HURRÁ!
Ma sikerült! Sőt 3x is! Volt ugyan egy baleset is, de mit számít az!!!!
Az elmúlt napokban amikor lehetett mindig pelenka nélkül volt, de a kertben ugyebár talált magának jobb helyet. Ma viszont bent voltunk, és csak összejött. Tudom, hogy még hosszú út előtt állunk, de az első lépcsőfokot sikerült megmásznunk!
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsát!
Bogi 5 hónaposan felállt a járókájában, még a doki is meglepődött..
Most 9 hónaposan elég stabilan ül, és magától megtesz 4-5 lépést úgy hogy nem kapaszkodik...
Nem semmi!!! :) De lehet, hogy így is működik!
A szokásos ráültetés talán abban a korban arra lehet jó, hogy még nem tudja visszatartani, és megérti, hogy a bili mire való.
A fiam képes rajta ülni akár 2 órán keresztül is, anélkül, hogy pisilne. Csak ha már tényleg kell neki, akkor feláll, és az istenért se akar ráülni vagy akár föléállni, hogy oda menjen.
Az udvaron/kertben pelus nélkül volt ma délelőtt is, kivittem neki a bilit, aztán fél méterrel arrébb megállt és hagyta, hadd folyjon... Pedig tegnap még az apját is sikerült rávennem egy prezentációra. Aztán bementünk ebédelni, bilit is bevittem, többször kérdeztem, hogy nem kell-e (láttam rajta, hogy szorongatja), egyszer eléje állt, de aztán elfutott. Ebéd közben a széket nézte végül bilinek. Na de sebaj, türelem...
Szia!
Mi most fogjuk elkezdeni a leszoktatást ( baba most lesz 9 hónapos), vettünk neki egy szép kis bilit. Először minden reggel ráültetjük, majd később napközben nem adunk rá pelust, egy idő után jelezni fogja h kell neki...
Velem is az csinálta az anyukám é 1 éves koromra szoba tiszta lettem. Számomra fura h néha 3 éves gyereken is még pelus van...
Kedves homern és Szömöszke!
Én is szívesebben töltöm az időmet a picikkel, többek között ezért se örültem annak, hogy acsarkodásokat kell elolvasnom, ha végig szeretném olvasni, hátha van valami jó ötlet vagy tanács.
Nem akartam senkit se megbántani, és köszönöm az értékes hozzászólásokat!
Sok jó tipp is érkezett a tyúkoktól, de volt kakas is! :)
Amúgy kérdeztem védőnőt is, és még körülnézek a neten is, afféle szaklapokon is.
Vitát nem akartam, csak tanácsot.
Mi az az Elmo?
Bocs, hogy nem hallottam róla...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le 2 éves fiamat a szopizásról?
- Segítsetek! Hogyan szoktassam wc-re, bilire a kisfiamat?
- Milyen trükkel szoktassam gyerekem a bilire?
- Hogyan szoktassam rá 16 hónapos fiamat a darabos ételekre, rágásra?
- Hogyan szoktassam le 5 és fél éves fiamat a orrváladéka megevéséről?
- Hogy szoktassam fiamat a bilire?1eves