Hogyan szoktassam le gyermekemet az együttalvásról? (beszélgetés)
Szerencsére az én fiam úgy alszik, hogy lebonthatnám a házat is a feje felől.De azért előfordult, hogy felébredt, hogy nem vagyok mellette, akkor átvittem a picit szoptatni az ágyunkba, amíg vissza nem aludtak.
Egyébként én is imádok együtt aludni a gyerekekkel, már az is előfordult, hogy mindkettővel aludtam, de azért már várom azt az időt, amikor újra a férjemmel aludhatok.
Teljesen egyetértek, de hozzátenném még azt, hogy nem mindegy, hány éves korig.
Szerintem 10 éves gyerek(ek)nek már nincs a helye a szülői ágyban, persze kivételes alkalmakkor igen, de rendszeresen nem.
Ez van nálunk is, igaz, már csak hárman pöffeszkedünk a 250 cm széles ágyban. :-)
Pont beszéltük a párommal, hogyha egyszer kiköltözik onnan a lányunk, alig fogjuk egymást megtalálni az ágyban :-)
Mondhat bárki bármit, megkövezhetnek, hogy hülyeséget csinálok, írhatnak a "nagykönyvek" okosabbnál okosabb ellenérveket, nevelési technikákat, véleményem és tapasztalatom szerint CSODÁLATOS ÉRZÉS EGYÜTT ALUDNI A GYEREKKEL.
(még mielőtt félreért valaki, természetesen ezzel nem azt akartam mondani, hogy mindenkinek így kellene csinálni!!)
Ja, legjobb lenne, ha mind a négyen egy szobában aludnátok lehetőleg egy nagy ágyon;)
Úgy rémlik, mi ezt is próbáltuk, de már nem nagyon emlékszem:)
Most megyek aludni, és köszönöm mindenkinek a válaszát!
Jöhet még több is, holnap nézem! :-)
Először hárman aludtunk, aztán apa kímélése (ne menjen hullafáradtan dolgozni) végett alakult így, hogy én alszom Milánnal.
Most vidéken dolgozik még egy jó ideig, pénteken jön haza, hétfőn megy vissza.
Mire gondoltál, hogy hogyan segíthetne?
Vele egyáltalán nem alszik el a bébi!
Ágyméret kérdése az egész.:-)
A fiammal is együtt aludtunk, kb 8-9 éves lehetett, amikor a saját szobájába vonult.
Illetve, amikor egész kicsi volt, akkor igen, de úgy sírt, hogy telehányta az ágyát, és ki kellett venni. Aztán mi szoktuk meg, hogy velünk van.
Imádunk együtt aludni.
Na látod, mikor írtam az első hsz-t, még nem is sejtettem:)
Tesóval könnyebb lesz, jó buli lesz egy külön szoba!
Most 10 évesek és külön-külön saját szobát "követelnek"...
nálunk akkor oldódtak meg az alvásproblémák miután már megvolt a tesó
az én lányom nem volt egyszerú eset, most önállóan alszik el este és délután is. 32 hónapos, a tesó 9 hónapos
Mikor szülsz?
Hát, nincs bevált módszer szerintem, mindenki másképp csinálja:)
Lehet, nem görcsölnék rajta, a mi szobánkba tenném a heverőjét, közel a mienkéhez és majd ha nagyfiú lesz (akár közben tesóval együtt) majd saját magától örülni fog agy különszobának, egy saját ágynak.
De ha elszánt vagy és MOST akarod leszoktatni, akkor szerintem mondogatsd neki, hogy Te mész lefeküdni Apa mellé, mert Te is szeretsz a saját ágyadban aludni és mert Neked ott a helyed, neki meg itt, és hogy mindenkinek a saját "pupijában" :) a legjobb...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam vissza gyermekemet a saját ágyában való alvásra?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- Hogyan szoktassam rá a 2 éves gyermekem, hogy éjjel is a bilit használja?
- Hogyan szoktassam le a gyermekemet az éjszakai szoptatásról?
- Hogyan szoktassam le gyermekemet az orrpiszkálásról?