Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy ne kaparja ki a füvet az udvarban? (tudásbázis)
Ne beleverd az orrát hanem labdázz vele....
Mikor látod,hogy menne kaparni gyorsan tereld el a figyelmét és addig játsz vele míg látod,hogy elfáradt és menne aludni.
Az a tapasztalatom, hogy abba a kikapart gödörbe, amelyikbe kutyakakit tettem, nem kaparják ki újból hosszabb ideig.
"A kutya is oda sz...ik, ahol már van", illetve ahova szokott.
Hiába szedem össze pár naponta, vannak megszokott helyeik, ahol elvégzik a dolgukat.
Miért? A kutya szerintem nem undorodik a kutyagumitól. Annyira nem, hogy esetenként meg is eszi (bocs). Meg aztán, oda piszkít, ahol a szagot érzi - szerintem. Én ugyanis az unokák miatt összeszedem az "aknákat", de a kutya kiszagolja, hol "esett jól" előtte és újból oda piszkít. Aztán legközelebb máshova - természetesen.
Nos, ez nem azt jelenti, hogy nem hiszem el, amit írtál, mindenesetre kipróbálom én is, hátja tényleg beválik.
Jobb, ha ebbe beletörődsz. A kutya ásott, ás és ásni fog. Mindig keres valamit. Ha mást nem, az eldugott kajáit.
Egy biztos: nem azért ás, hogy bennünket bosszantson.
A mi németjuhászunk is ás akkora gödröket, hogy egy tank simán beleesne:)D olyankor persze elbeszélgetek vele, nézi, hogy visszatöltöm a földet - már ha lehet -, aztán később máshol ás.
Kicsit gusztustalan, de hatásos : a gödörbe először a kutyakakit teszem bele és erre húzom vissza a földet.
Hónapokig ott nem fog ásni, de hála Istennek nagy a kert......
Azt mondják a "nagy" kutyások, hogyha a kutya ásni akar, akkor fog is ásni. Leszoktatni nem lehet.
Figyelmetekbe ajánlom : Miért ásnak a kutyák gödröket ? című Tudásbázis topikot is.
A jelek szerint főleg vakondra hajaz. :)
Sajnos más ötletem nincs.
Szoktam olvasgatni kutyás fórumokat, ha ott ráakadok a megoldásra megírom Neked. Esetleg, ha tenyésztővel fel tudod venni a kapcsolatot, lehet, hogy tud segíteni.
Szerintem papucsot ne adj neki. Egyszer véletlenül kinn felejted a használatos cipődet le fogja zúzni. Nem tudja megkülönböztetni, hogy melyikkel szabad neki játszani és melyikkel nem.
Megnéztem a képét. Gyönyörűűű
Sziasztok.
Nekem vizslám van. Hála az égnek ő ilyeneket nem csinál, úgyhogy személyes tapasztalataim nincsenek a témával kapcsolatban, de azt mondják a hozzáértők, hogy a kutya unalmában rombol. Biztosítani kell nekik a játék és a mozgás lehetőségét. Állítólag ha ezekben kifárad már nincs kedve csibészkedni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le 8 hetes kiskutyámat arról, hogy ne rágjon szét mindent?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a csavargásról?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy mindent felegyen az utcán?
- Hogy szoktassam be a kutyámat az új kutyaóljába?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a macska kergetésről?
- Jön egy barátnőm ideiglenesen 2 hétre 2 kutyával, 2 kutyám mellé. Hogy szoktassam össze a fiatal kutyámat az övével?