Hogyan szoktassam át száraztápra konzervről a cicákat? (tudásbázis)
Egy raklap lehet kevés is lenne ;)
Az enyém imádja a fött krumpli, és a tésztákat de semmi mást nem eszik meg ami házi, kenyeret is csak úgy, ha eszek és belemártom a levesbe és ő is eszik
Tejet az én cicám sem iszik, de lehet kapni kifejezetten macskatejet, azt imádja!
Na nem a márkásat, ami méregdrága, hanem az egyik drogáriában lehet kapni saját termékes cicatejet, azt szoktam venni havonta egyszer-kétszer.
bele kell keverni a tápot a konzervbe.
valaki azt mondja meg h a mai macskák miért nem bírják a tejet? régen csak azt ették, mégse f.sták magukat halálra,,,
Nem könnyű feladat egy cicát a megszokottól eltérő eledelre átszoktatni, de ha vállalod, hogy napokig leordítja a fejedet felháborodásában, hát megpróbálhatod :)))
Nekünk 3 cicánk van. Az egyik szinte csak szárazat, a másik csak konzervet, a harmadik vegyesen táplálkozik. Úgy gondolom, hogy az utolsó cselekszik leghelyesebben. A száraz eledel igaz, hogy kényelmes, tiszta megoldás, de előbb-utóbb vesekőképződéshez vezet az esetek nagy részében. Adnék nekik házikosztot is, de abból csak a húst eszik meg, a rizst és a zöldséget nem.
Az enyémek most három hónaposak, az állatorvos is meg az állateledel bolt tulajdonosa is (aki tizenvalahány éve tart cicákat) azt mondták hogy a száraz jobb nekik.
Mert a konzervben szinte csak csontdarálék van egy kis ízesítővel megspékelve.
Viszont a tápokban minden megvan amire szüksége van a szervezetüknek. És persze gazdaságosabb is, hiszen ma számoltam, hogy míg megveszek nekik egy 400 g-os konzervet, az két napig elég. Fél kiló száraztáp viszont majdnem egy hétig.
Tehát szépen fokozatosan, egyre több táp és egyre kevesebb konzerv? Köszönöm :)
Te csinálod jól! A házikosztot semmilyen táp nem pótolja.
Szerintem a konzervvel elkényeztetett macsokat nehéz, hacsak nem lehetetlen száraztápra szoktatni.
De a legegészségesebb az,amit az én macskám is eszik:adalékmentes gondos házikoszt+ olykor táp és néha konzerv.
a sok adalék nemhiszemjó lenne nekik.
Inkább kap csirkenyesedéket,májat rizzsel,répával,tésztával,zöldséggel.Laárazásoknál beszerzem,porciózva fagyasztom a húsfélét.Szerintem nemdrágább mint a konzerv vagy táp.Ez alatt persze nem a 200 ft/kg iápot értem...mert az minden,csak nem jó...
Amúgy tényleg több szempotból is jobb a száraztáp:a fogak egészsége miatt-fogkőlerakódás ellen,a konzerv álltalában több adalékot tartalmaz,kevesebb szárazat eszik,de a tápanyag koncentráltabb-nem terheli le az emésztését,és sokkal gazdaságosabb is.
Egyetlen ellenérv:a konzervvel mindenképp magához veszi a kellő vizet,míg vannak macskák,amelyek hajlamosak kevés folyadékot magukhoz venni,ez a száraztáp esetében a húgyutakra kedvezőtlen,kövesség alakulhat ki.Bár már vannak tápokbólis olyanok,melyek csökkentik a akövek kialakulásának esélyét.
Ennek több módja is van.Lehet előttük a száraztáp folyamatosan,és szép lassan csökkenteni kell a konzerv mennyiségét,míg csak a száraz marad.
Ha válogatósabb a cica és ragaszkodik a konzervhez,akkor egyre növekvő arányban kell belekeverni a konzervbe a száraztápot,eleinte pici vizet is lehet hozzáadni,hogy a száraz is megpuhuljon,mert a macskáknak fontos az eledel halmazállapota.Szép fokozatosan kell hozzászoktatni őket a táplálékváltáshoz.
Én még nem hallottam róla...miért kellene?
De ha mindenképpen szeretnéd,akkor szerintem adj mindig egyre kevesebb konzervet,és több szárazat...
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le a férjemet a kocsmázásról?
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- Hogyan szoktassam vissza gyermekemet a saját ágyában való alvásra?