Hogyan segítsünk a kutyákon? (beszélgetés)
Bocsi, kicsit elmaradtam. A nagyobbik kutyát elvitte egy állatmentő szervezet.
A kicsinek elég érdekesen alakult a sorsa. Befogadta egy utcabeli, de sajnos a férfi pár nap múlva meghalt.
A kutyát látom néha, valaki biztosan eteti, mert elég jó kondiban van.
Fogalmam sincs:(
Kutyasétáltatás közben bukkantam újabb "jövevényekre".
Valaki egy alomból való két tacskófélét tett valaki másnak a földjéhez.
Nagyon aranyosak, szánnivaló a helyzetük.
Ugyan etetik őket, de a földtulajnak lesz a gondja ezentúl.
A menhelyek telve, sőt két menhely is felszámolás alatt van a környéken finanszírozás , illetve megfelelő hely hiányában.
Az unokát már napok óta nem láttam, sajnos a szomszédok sem. Viszont a kutyákat sem...vagy hátra kötötték a másikat is, vagy elengedték.
A jegyző viszont a kóbor kutyák ügyében szólt egy állatmenhelynek, éppen folyamatban van a kutyák befogása (szerencsére jó helyre kerülnek, ahonnan örökbe lehet fogadni majd őket). Ezt a két kutyát is megnézik (vagy már meg is tették).
Ha Te sem tudod, akkor én vajon honnét tudnám?
Pálcát meg nem törögettem.
Talán arról, hogy senki nem beszélt itt gyerekekről?
Itt egy teljesen más téma volt! Bár úgy látszik a felfogásodban némi zavar támadt!
Ha volt kutyád, akkor sem kéne mások felett pálcát törni!
És mellesleg miről kéne beszélnem?
Egy kutya éhezése feleannyira sem érint meg, mint egy gyerek éhezése.
Ájtatos jóestét mindenkinek.
15 évig volt egy tacsim, akit imádtam.
Miről is beszélsz?
De igen, a menhelyek tartják a kutyákat, akár a végtelenségig! Az ebrendészeti telepek akik nem tartják!
Ha valaki szereti az állatokat, és aggódik az életükért- mert ők is élőlények- akkor nem kell rögtön cinikusan viselkedni!
Elárulom, azért a "pont kutyáktól indul be mindenki", mert hálásabbak mint az emberek és önzetlenül szeretnek! Bár ezt hiába mondom olyannak, akinek erről fogalma sincs!
A menhelyek szerintem nem tartják a kutyákat a végtelenségig.Egy idő után elaltatják őket és kész...
Kedves témaindító. Ha ennyire a sziveden viseled a kutyák sorsát, akkor fogadd őket örökbe.
De ennyi erővel akár örökbe fogadhatnál néhány sanyarú sorsú kiskorú emberpalántát is.
(miért pont az árva kutyáktól indul be mindenki?)
Az utcánkban meghalt egy idős bácsi, aki az unokájával lakott. Az unoka elköltözött a másik nagypapához. Viszont az üres háznál maradt két kutya (láncra kötve). A szomszédok néha bedobnak nekik élelmet, vizet nem tudnak adni (zárva a kapu). Sajnos az egyik kutya a ház háta mögött van megkötve, neki élelmet sem tudnak adni.
A szomszédok szerint más kaját nem kapnak. Arra gondoltunk, szólunk az állatvédőknek, vigyék el a kutyusokat. Megőrzik ilyen esetben a bejelentő névtelenségét? Kellemetlenséget sem akarunk (az unokának is alig van mit ennie, a házon óriási a közüzemi terhelés), viszont a kutyákat nagyon sajnáljuk.
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Akiket elkerül a gólya! Segítsünk egymásnak!Biztassuk egymást!
- Hárman párban :), de Kryvel az árban :D segítsünk csak bátran :)
- Segítsünk egymásnak meglátni a JÓT ebben a helyzetben, mire jut több időnk, ha már nem mehetünk sehova és hogyan legyünk pozitívak!