Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan működik a hálapénz? fórum

Hogyan működik a hálapénz? (tudásbázis)

1 2 3
89. Mezei Virág (válaszként erre: 87. - Channa*)
2019. jún. 7. 13:51

A kórházat megértem - nagyjából. De a higiéniával nyilván gondok vannak sok helyen.

Sok embernek kellene felháborodnia ez miatt. :(((

Azért javul a tesód?

2019. jún. 7. 13:06
Nálam sehogy én nem adok egy forintot sem! És ettől függetlenül mindig teljes ellátást kaptam állami kórházban amikor bent voltam kedves szavakat, segítőkész orvost, normális kaját ahogy szóltam gondom van már jöttek segítettek stb.
87. Channa* (válaszként erre: 85. - Mezei Virág)
2019. jún. 7. 12:33

Igen, mert ezzel már nem akarnak bajlódni.

És az is gáz, hogy van olyan kórház, ami azért nem vette át a tesómat, mert nem akarják, hogy náluk is legyen fertőzés:S

Tehát, patt helyzet...Azaz nekünk matt.

86. Mézes-Krémes (válaszként erre: 82. - Channa*)
2019. jún. 7. 09:33
Hú de gáz... :(
2019. jún. 7. 09:30
Külön "tetszik", hogy a sok pénzes műtéteket nagyon szeretik a magán intézmények. Mikor gáz van, átküldik a pácienseket az állami rendszerbe...
84. Mezei Virág (válaszként erre: 82. - Channa*)
2019. jún. 7. 09:27

Sajnálom a tesódat! -Is. Meg a többieket is. Éppen most perelték ki, hogy a kórházi fertőzéseket hozzák nyilvánosságra. Éppen ideje volt már, hátha megpróbálnak jobban vigyázni... Már csak fertőtlenítő, meg még sok egyéb kéne hozzá.

A magánklinikán is gond lehet ezek szerint fertőzések ügyében.

:(((

Pedig ott van pénz.

83. globus (válaszként erre: 81. - Channa*)
2019. jún. 6. 21:07

Én olyan gyors időpontot kaptam az epekőre, még arra sem volt időm, hogy összecsináljam magam 😀 épphogy készen lettek a vérvételi eredmények. Reggel fél hétkor jelentkeztem az osztályon, ágyhoz jött az altatóorvos. Aztán az operáló orvos is, sőt műtét után leült az ágy szélére, elmondta, hogy milyen volt az epém. A köveket megkaptam kérés nélkül egy kis zacskóban. Varratszedés MÁV-bán, a kórház egy vidéki kisváros lepukkant állagú épülete volt. Bár nemrég szépen felújították... egy közepes ajándékcsomaggal összeget adtam varratszedéskor annak ellenére, hogy erre ráutaló magatartást nem tapasztaltam.

Rengeteg ismerősnél népszerűsítem ezt az intézményt.

Megjegyzem, nem városom kórházáról van szó, csak megyebeli.

82. Channa* (válaszként erre: 67. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 20:40

És ha már csípőprotézis. Pont erről beszéltem az egyik hozzászólásomban.

A tesómnak beültettek egyet 2015-ben, majd 2016-ban kicserélték. Mindkettő a modernebb típus. SZTK-s kórházba csinálták neki, és senki nem gondolta, hogy összeszed jó kis kórházi fertőzést. 3 hónappal ezelőtt kiszedték neki, azóta most jött ki a szeptikus osztályról protézis nélkül, és egyáltalán nem biztos, hogy valaha is fog kapni.

Ezen az osztályon rengeteg olyan protézis műtéten átesett ember van, akik szintén fertőzést kaptak. 3 hónap alatt volt időm mindenkit kifaggatni és számomra egyértelmű, hogy az Angolok nem feleslegesen akarják ezt a protézis betiltatni. Ja, a tesómnak nem kellett a különbözetet kifizetni egyiknél sem.

És amit említettem, hogy a szeptikus osztályon a betegek fele, magán klinikán kapott protézist kb. 2 millióért, és persze a fertőzést is megkapták ők is, amit a magánklinikán nem kezelnek, hanem elküldték őket államiba, ahol ugyan az van velük, mint a tesómmal, azaz több hónap kórházi kezelés sikertelenül és persze protézis nélküli élet.

Mi a különbség? Az, hogy a tesóm nem fizetett 2 milliót.

És ha tudjuk, hogy a modernebb protézisesek gyakrabban fertőződnek, akkor a cementest választjuk.

81. Channa* (válaszként erre: 54. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 20:18

Én még azt sem tapasztaltam, amit az utolsó mondatodban írtál.

A kolléganőm hónapokig várt az epe műtétre, már júniusba bekerült a kórházba és akkor leegyeztette a dokival, hogy szól, ahogy lesz hely.

Nálam október 19-én derült ki, hogy ugyan az a bajom mint neki. Engem november 27-én, őt 29-én műtöttek. Az ő dokija volt az én dokim segédje, amikor engem műtöttek, amikor őt, akkor fordított volt a helyzet. Én nem adtam pénz és csak azért vártam 1 hónapot, mert először azt gondolta a dokim, hogy kell gyomortükrözés (erre időpontot november 24-re kaptam), ha ez nem lett volna, akkor október végén megoperált volna.

Tehát, nem kell az megpörgetni pénzel...

80. Mezei Virág (válaszként erre: 79. - Channa*)
2019. jún. 6. 20:17
Meg vagyon bocsájtva! :DDD
79. Channa* (válaszként erre: 42. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 20:11

Mézes-Krémessel kevertelek:DDD

Bocsánat!

78. Mezei Virág (válaszként erre: 73. - Nyamitörp)
2019. jún. 6. 16:07

Ki háborog itt szerinted? eddig beszélgettünk! ;)

Az még nem tilos... talán.

77. Mezei Virág (válaszként erre: 72. - Guruljka)
2019. jún. 6. 16:06
Igen, nekem is. Kedvelem Kincse Gyulát! ;)
76. Mezei Virág (válaszként erre: 71. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 16:05

Jól tetted!

Nagyon sok embernek el kellene olvasni...

(de letojják legtöbben!)

75. Mézes-Krémes (válaszként erre: 73. - Nyamitörp)
2019. jún. 6. 15:01
Nem háborgunk, beszélgetünk. :)
74. Mézes-Krémes (válaszként erre: 72. - Guruljka)
2019. jún. 6. 15:01

:DDD Na igen. Hiszen senki nem azért ad, mert sajnálná a dokikat, hanem azért, mert félti magát vagy a szeretteit, és azt hiszi akkor majd figyelnek rá. Nyilván ebben senki nem lehet biztos, de ha magánba nem tudsz menni, akkor azt gondolod hogy ezzel így amit lehet megtetted...

Egyébként igaz ám az is, hogy ha emberi vonatkozásában nézzük a pénz kérdését akkor valóban lényegtelen. Aki jó szakember, és jó ember, az pénz nélkül is jó és emberséges lesz hozzád. Aki meg szar, az szar lesz a pénzed ellenére is, hiszen szar... :D Mondjuk empátiát esetleg tud színlelni, de ugye soha nem az empátiától gyógyulsz meg...

73. Nyamitörp (válaszként erre: 63. - Globus)
2019. jún. 6. 14:11
Én is erre akartam néhány hozzászólással előbb kilyukadni, de úgy látom vannak itt páran, akiknek a háborgás a lényeg.
72. Guruljka (válaszként erre: 66. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 14:10

Külön tetszett ez a bekezdés:

"– Egyetért Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnökének állításával, miszerint pusztán béremeléssel kiküszöbölhető lenne a hálapénz?

- A béremelés elengedhetetlen, de önmagában nem oldja meg! Aki szerint igen, az vagy a pénzre hajt, vagy „laikus”. Vagy kamarai elnök."

71. Mézes-Krémes (válaszként erre: 70. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 14:08
Én elolvastam. Érdekes gondolat... Tényleg legálissá kellene tenni valamilyen formában ezt a dolgot. Én is így gondolom.
70. Mezei Virág (válaszként erre: 68. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 13:50

Szívesen!!!

Nem voltam benne biztos, hogy valaki is veszi a fáradságot és elolvassa...

Pedig nagyon hasznos olvasmány.

Amit pedig nem akarnak megoldani, azt nem is fogják! :((

69. Mezei Virág (válaszként erre: 67. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 13:48

Mint ahogy sok minden mást sem, ezt sem akarják tisztességesen csinálni.

Halászni csak zavarosban lehet! ;)

Márpedig egyszer, valakinek rendbe kell tennie a dolgokat.

Mert ugye hálapénzügyileg magunkra fogunk maradni.

68. Mézes-Krémes (válaszként erre: 66. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 13:43
Köszönjük szépen! Elgondolkodtató volt...
67. Mézes-Krémes (válaszként erre: 66. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 13:43
"Korábban az volt a törvény, hogyha valaki drágább csípőprotézist akart beültettetni, akkor csak a két protézis közötti árkülönbséget kellett kifizetnie. Most vagy elfogadja a páciens az államit, vagy a magánszolgáltatónál kifizeti teljes egészében a jobbnak az árát. Vagy pedig, ugye, megoldják „okosban”. Márpedig, ha valamit nem lehet legálisan megvenni, ott virágzik a feketepiac. Tisztességes modell kellene: senki ne maradjon ellátatlan azért, mert szegény, de akinek több jövedelme van, az legálisan tudjon több pénzt költeni magára, az egészségére. Ahogy teljesen természetes az is, hogy van, aki kempingben alszik, más meg ötcsillagos hotelban."
2019. jún. 6. 12:27

A hálapénz több komoly bajt is okoz. Egyrészt egyenlőtlenségeket teremt a betegek között, hiszen akinek van pénze, az könnyebben, gyorsabban jut orvoshoz, egészséghez. De a bajok mélyebbek: az orvosképzésben is ellenérdekeltséget szül. A már pozícióban lévő orvosoknak a hálapénz miatt nem érdeke odaengedni a fiatalokat rutinműtéteknél a műtőasztalhoz – ez is hozzájárul a fiatalok tömeges elvándorlásához. A betegek is féltik saját kialkudott „különútjaikat”, ódzkodnak a tiszta viszonyoktól, mert félnek, hogy elvesztik apró és féllegális előnyeiket. Az államnak pedig túl sokba kerülne a hálapénz megszüntetése, és főleg: a rendcsinálás politikai konfliktusokkal járna, mert ehhez be kellene vállalni, hogy nem lehet ingyenes minden. Így marad a hazug illúzió – és a hálapénz.

[link]

65. globus (válaszként erre: 64. - Mezei Virág)
2019. jún. 6. 12:24
Ha így kérdezed - semmi.
64. Mezei Virág (válaszként erre: 63. - Globus)
2019. jún. 6. 12:18
Mi a különbség?
63. globus
2019. jún. 6. 12:07
Különítsük el már a hálapénzt a "megveszem kilóra" jelenségtől - két teljesen különböző dolog.
62. Mézes-Krémes (válaszként erre: 61. - Guruljka)
2019. jún. 6. 11:14

Igen, vannak nagyon pozitív tapasztalatok is, és vannak nagyon jó emberek is. :)

Nagyon jó, szívmelengető érzés ilyet hallani/olvasni.

Nekünk az orvos rendelési időn túl 1 órát maradt bent, hogy tudjon varratot szedni. Mert csak úgy tudtunk oda menni. Már senki nem volt az épületben, csak a takarítók! És egyébként neki szívből hálásak vagyunk a mai napig. Nem csak ezért, másért is.

61. Guruljka (válaszként erre: 54. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 10:51

Amikor a makula degenerációt diagnosztizálták, és a Szemklinika felhívott engem telefonon,hogy időpontot egyeztessünk a kezelésre, elsőre közel másfél hónap múlva kaptam volna időpontot.

Tudni kell, hogy a látásképesség megőrzésében akezelés mihamarabbi megkezdése nagyon sokat számít, sőt már az első tünetektől a diagnózis megállapításáig eltelt idő is számít.

Ahogy beszélgettem az asszisztenssel, akit soha nem láttam, valahogy sikerült szóba hoznom, hogy gyakorlatilag abból élek, hogy tudok (látok) olvasni. És kicsit jobban utánanézett, lett időpont pár napon belül.

Csak sejtem, hogy azóta láttam már, de egyértelműen nem hálapénzért tette, hiszen névtelenül hívott fel, a Klinika részéről.

Szóval nem csak a hálapénz pöreti meg az időpontokat.

60. Mezei Virág (válaszként erre: 59. - Mézes-Krémes)
2019. jún. 6. 10:49
Egyetértek veled. A doki rendes volt...
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook