Hogyan, mivel lehet tisztítani a bőrkabátot? (tudásbázis)
OFF
egy jótanács: legközelebb olvasd el a hozzászólásodat, mielőtt elmented...
vagy ha nem magyar vagy, akkor megbocsájtható!
Szia.
Én úgy csináltam, hogy először megtakarítottam, először szappanos langyos vizel, amit egy selyembe ásztatám, és finoman lehúzgáltam vele, a bőr felültetet. Utána meg megint langyos mosóporos, amit meg finom sótejű kefével, mentem vég rajta. Lehet venni a bőrkabáthoz, egy fajta (merevítő anyagot) amit lényegébe rá kell ragasztani. Ami azt jelenti hogy szét kell bontani a kabátot, és szétszabott merevítő anyagot, rá ragasztod. Utána meg gépel, vagy kézzel, ujjra összevarrod. Nekem a bőrkabátot lényegébe ezzel a folyamattal 1 hónapomba telt megcsinálni.
u.i.:Érdemes kézzel összevárnod, mert a bőrön, minden öltés meglátcik (meglevő lyukakba). És mielőtt varnád, azelőtt babaolajak meg bekened.
Szisztok!
Egy megázott velúr bőrkabáttal mit lehet csinálni? Ugyanis irtózatos szaga van, es a kabat az uj. Valakinek valami tapasztalat? Koszonom:)
Ilyen hülyét:)
otthonpraktik.hu
bocsi, rossz címet írtam,
www.hazipraktik.hu
ez a jó
Könyvben ez áll:
GONDOZÁSA
Esőfoltok ellen:
használatba vétel előtt színtelen cipőkrémmel bekenni, áttörölni.
Esőfolt eltűntetés:
1.hideg szappanos vízzel benedvesíteni egy ruhadarabot, utána száraz puha ruhával áttörölni, majd jöhet a színtelen cipőkrém
2.nedvesség okozta fehér foltok glicerinnel is kezelhetők.
TISZTÍTÁSA:
A szennyeződéseket nyers tejjel bedörzsölni, majd gyapjú-, vagy flanelruhával átfényesíteni.
Világos színű bőr tisztítható tojáshabbal is. A habba mártott tiszta ruhával átdörzsölni , majd szárazra törölni gyapjú-, vagy flanelronggyal.
Kisebb darabokat egy narancshéj belső fehér részével is lehet tisztítani.
Szerintem az a legbiztosabb, ha felmész erre az oldalra: www.hazipraktik.hu
Itt találsz olyat, hogy bőrkabát tisztítása, én ebben bíznék a leginkább
huuuu... érdekes. egy kérdés, hasított bőrröl beszéltek vagy pedig a fekete fényesröl xD ?
mert nekem hasított börkabátom van, de nem tudom hogyan kéne kitisztitani :S
Gyenge mosóporós langyos vízzel, vagy a tisztítaba
kell be adni.De jobb ha magad tisztítod ki én is így
csináltam.
További ajánlott fórumok:
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Hogyan lehet a bőrkabátot tisztítani?
- Hogy lehet bőrkabátot belülről tisztítani?