Hogyan lehet kíméletesen elapasztani a tejet? (tudásbázis kérdés)
Nekem se apadt el, és már több mint 2 éve nem szoptatok. De nem spriccel, nem kell fejnem, de időnként feszül, és kellemetlen.
Az orvosom szerint is inkább ne próbáljuk a gyógyszert, ami erre van, mert idegbeteg leszek tőle.
A dokim ismert olyat, akinek 5 éve nem akart elapadni.
Vannak ilyen szervezetek sajnos.
Na én még ilyet nem hallottam.
Még mindig nem apadt el?
Nyárra?!
Voltál orvosnál? Mit mondott? Nem igaz, hogy erre nincs megoldás.
Már a 8 fejés helyett csak 4x vagy 5x fejek egy nap. Attól függ, hogy van-e csomóm..akkor le kell fejjem a teljes mennyiséget, hogy a tejcsatornák kiürüljenek (ez még mindig 150 mil is alkalmanként..). Tudom, hogy így nehezen apad el, de van, hogy annyira fáj a csomó, hogy a kezemet sem bírom felemelni, plusz nem szeretnék mellgyulladást kapni.
Nálam ez lesz a nyerő....a fejések számának csökkentése szép lassan, és jegelem a cicket. Persze amikor van rá módom. Abban bízom, hogy nyárra elmúlik...Ez a kitűzött cél.
Ez hihetetlen.
Nőgyógyász? Endokrinológus?
Jaj te szegény, hát nem lehet könnyű.
Mit mondanak az orvosok?
Amikor a lányomnak elakarták apasztani a tejét egy db gysz-t kellett volna bevennie. Más okok miatt. De nem engedtem, és ő sem akarta. Ismétlem teljesen más szitu volt.
Köszi vettem ilyet. Hát már ott tartok, hogy fejés után hidegvízbe mártom a cicim (elég hülyén hangzik) s utána jegelem ezzel a gél párnával. Még semmi...bár tudom, hogy tán ez egy hosszú folyamat.
Már nagyon idegesít, hogy fejnem kell napi többször mikor már nem is kell adnm a gyereknek a tejet.
Ha nem fejek akkor csomós lesz s fáj az egész mellem....
Amíg nem érzed, hogy lötyög az egész cici és elég üres.
(Amúgy ez nem saját tapasztalat, nekem elapadt magától, de emlékszem, hogy amikor szoptattam, még a Balatonba se volt tanácsos nyakig belemenni.)
Egyébként a hideg borogatást nem vizes ruhával kell csinálni, hanem szilikonos párnával.
Minden gyógyszernek vannak súlyos mellékhatásai, amik kis arányban fellépnek.
Az orvosok előszeretettel ítélik tűrésre az anyákat önhatalmúlag, sajnos.
Nálam az is gond, hogy fejés után (épp annyit, hogy megkönnyebbüljön) egy órával már fájnak a melleim. Av...os kézi fejővel fejem és arra gondoltam, hogy amiatt fájnak nagyon :( Nem elég hogy csomós de fejés után egy órával már fájnak, így megnehezíti az egészet :( Több mint egy hete próbálom apasztani és semmi :( Már elegem van az egészből..öntöm ki a tejet.
120 ml-t is le tudok fejni.
Szégyen szemre 4 gyerek után sem tudom igazán..
Én mindig csak úgy abbahagytam a szoptatást, és nem csináltam semmit. A két kisebbet 2 éves koráig szoptattam. Volt még tejem, de azért annyi nem, hogy folyjék.
Neked annyira sok van még, hogy kellemetlen és folyik? Mert ha nem szoptatsz magától el kellene állnia...
Sziasztok!
Szeretném elapasztani a tejem..de eddig sikertelenül megy....
Ettem homeós bogyót, iszom a zsálya teát, kevesebbet fejek-de ettől hamar csomós lesz a mellem és iszonyat fáj...jegeltem is, de semmi....
Azt a híres gyógyszert nem szertném szedni, mert olyanokat hallottam róla, hogy szörnyű.
Mit csinálok rosszul?
( A miért nem akarsz szoptatni..stb kérdésektől kíméljetek! 17 hónapig szoptattam.... )
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Hogyan lehet elmondani kíméletesen valakinek akit szeretsz, hogy nem megy tovább?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- Hogyan lehet elapasztani a tejet?
- Plüss állatokat hogy lehet kíméletesen tisztítani?
- 20 hónapos picúrt hogy lehetne átszoktatni saját szobájába kíméletesen? Volt ilyen helyzetben valaki? (Eddig velünk aludt:)