Hogyan lehet elhelyezkedni szociális gondozó és szervezőként, vagy szociális gondozó és ápolóként. (beszélgetés)
7. Abby
2012. okt. 11. 12:25
Családsegítő intézetnél próbát tehetsz! Több városban idősgondozás valamint értelmi fogyatékosok nappali ellátása is a hatáskörükbe tartozik!
6. Annaki (válaszként erre: 1. - Aranyalma41)
2010. jún. 17. 10:35
Mindkettővel tudsz dolgozni házigondozóként, idősotthonokban, fogyatékosok, szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek számára fenntartott intézetekben...
A szoc.gond. és szervező szerintem jobb, mert magasabb szintű végzettséget ad, mint a gondozó és ápoló, és ezáltal magasabb pozícióban is el tudsz helyezkedni. (Pl. idősotthonban foglalkoztató nővér vagy hasonló munkakör.) Nekem is ez a szakmám. :)
5. sellobaby.
2010. jún. 17. 09:47
Szociálpedagógia szakos diplomával keresek munkát, Veszprém megyében. Ha valakinek van tippje, szívesen várom. Köszike
4. kisnejulcsi (válaszként erre: 1. - Aranyalma41)
2010. jún. 17. 09:24
A lányom az Ő kordinátoruk ha komolyan érdekel el is tud helyezni ,írj priviben segítünk :))))
3. 204b456479 (válaszként erre: 1. - Aranyalma41)
2010. jún. 17. 09:18
Szia! Nekem anyukám szociális gondozó egy idősek otthonában. Nem volt semmi képzettsége, csupán a dédnagymamámat ápolta itthon több évig, gondolom ez szakmai tapasztalatnak számított. Azóta elvégzett egy felsőfokú szakképzést, és most végzi az egyetemet (szociális munka) így 54évesen :-) nehéz munka, de hálásak, akikért dolgozik.
2. mmacus
2010. jún. 17. 08:40
Pl. házigondozóként, idősek alapszolgáltatási központjában, bentlakásos idősek otthonában....ilyen helyeken
1. aranyalma41
2010. jún. 17. 08:37
Manapság annyi ehhez hasonló képzés van. Ide várom mindenki véleményét, esetleg tapasztaéatait.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Szociális gondozó vagy gyógypedagógiai asszisztens szakmában nagyobb az esély az elhelyezkedésre?
- A szociális és rehabilitációs szakgondozó képzéssel milyen munkaterületen lehet elhelyezkedni?
- Milyen előrelépési lehetőségek/képzések vannak OKJ-s szociális gondozó és ápolóként?