Hogyan lehet elérni, hogy a hajfestékes dobozon lévő színt kapjuk meg és ne sötétebbet? (tudásbázis kérdés)
Csak nem gondoljátok, hogy a képen levő csaj haja a tényleges hajfestés után mindenféle "fotósoppolás" nélkül úgy néz ki? Amúgy meg a nyomdafesték sem adja vissza a valóságot.
Ha egy festéket hamarabb mosunk le, mint a hatóidő, egyáltalán nem olyan lesz, mint kellene, mert a kémiai folyamat nem tud befejeződni. Vagyis félmunkát végez a festék.
A hajfestés kicsit lutri, még a fodrászok által használt profi festékekkel is. Nagyon nem mindegy, kinek milyen a haja, milyen a színe, állaga stb. Legtöbbször nem azt a színt kell kenni a hajunkra, amit kinéztünk, hanem egy másikat, amelyik a mi hajszínünkkel együtt adja a kívánt árnyalatot.
Én sajnos elég hamar kezdtem el őszülni előszőr eég volt a szinezés. Sajnos már nem elég festeni kell!
Én azt vettem észre hogy jó pár festés után lett a hajam olyan szinű /legalábbis kevés eltéréssel/ mint a dobozon van.
Nekem is hullott a hajam de, a bérescsepp segitett nem a hajhullás miatt kezdtem el szedni de, úgy látszik arra is jó. Persze van a revalid is hajhullásra.
Az utóbbi években rettenetesen hullott a hajam. Régebben is festettem, de nem vettem észre, hogy attól hullott volna... Eszebe se jutott, hogy ettől lehet:-((
Az ember mindig tanul valamit.
Azt a színt mindig csak megközelítésnek szabad venni, hiszen nem tudhatod, hogy a modellnek milyen volt előtte a haja. :))
Alapesetben egy hajfesték 3 árnyalatnál többet nem nagyon tud világosítani, főleg nem ezek a "dobozos" hajfestékek.
Fodrászkellék üzletben veszed a festéket? Mert ott tudnak tanácsot adni és segíteni a kívánt árnyalat elérése érdekében.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Melyik hajfestékkel tudok legalább hasonló színt elérni és hogyan?
- Melyik hajfestékkel tudnám 'ezt' a hajszínt elérni? (Kép az adatlapomon)