Hogyan lehet a már kialakult lúdtalp okozta fájdalmakat enyhíteni? (tudásbázis)
én is felváltva hordtam egy betétes papucsot- betétes cipQvel.
Naponta 14 órát álltam ,strapáltam lábam 32 évet.
Gyógyulást MINDENKINEK.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Most csináltattam egyedi lúdtalpbetétet, kicsivel jobb így a talpamnak, de mikor sokat kell állnom, azért elkezd egy kicsit fájni...
Nekem az ortopédián még azt is mondta a doki, hogy enyhe gerincferdülésem van. Az úszáson kívül mi hatásos még az orvoslására?
Szendvics típusú talpbetét használatával.
Siesta cipő, vagy Scholl vagy olyan, aminek a talpa úgy van kialakítva.
Jóval drágább, de sokáig jó.
Ortopédiára már régóta tervezem, hogy elmegyek...
Oda kell beutaló?
El kellene menni ortopédiai vizsgálatra, mert a lúdtalp sokszor gerincferdülés eredménye( lehet, hogy nem is látszik) és gyógytornával sikeresen "kinőhető"
Ha nem akarsz elmenni, akkor erősíts a hátizmokra, amik ha jobban tartják a gerincet, akkor nem lesz rossz tartás okozta gágogás. Remélem tudtam segíteni, de azért kérdezz meg minimum egy gyógytornászt sztem.
MBT cipővel. Nagyon szépen alakítja a láb boltozatát. Szaküzletekben kapható, alapos felmérés után.
Vannak még mindenféle lábgyakorlatok, keress rá a neten. Az hosszadalmasabb, talán kevésbé hatékony módszer, de a kitartás meghozza az eredményt.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy akinek lúdtalpa van, mit tesz? Van-e esetleg vmilyen torna vagy módszer, amivel javítani lehet a helyzeten?
Hordok lúdtalp betétet, de állómunkát végzek és sajnos nap végére már alig van erőm menni, ilyenkor masszírozom. Mi jó még rá?
További ajánlott fórumok:
- Miként győzheteném le a lelki okokból kialakult zárkózottságot?
- Mit lehet tenni, hogy az izületi fájdalmak csökkenjenek?
- Mivel vagy hogyan lehet enyhíteni a fogzással járó fájdalmat?
- Hogyan lehet az izomlázat mihamarabb megszüntetni, enyhíteni?
- Mivel lehet enyhíteni a darázscsípés okozta fájdalmat?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.