Hogyan legyen jobb a házimunka? Takarítási trükkök:) (beszélgetős fórum)
A porszívózás nálam és néha-néha elmarad, de kizárólag csak akkor, ha késő estig dolgozom.
Persze velünk 2 cica él a lakásban és bizony ha mindent rendben akarok tudni, keményen takarítani kell.
Én is szeretek takarítani :-)
De én túlzásba viszem....
Ezért minden pihenőnapomon végigtakarítok mindent.
Így egy héten többször takarítok, mint más egy hónap alatt.............
Naponta többször felmosod a parkettát meg a követ?
Mit tudtok csinálni, hogy többször kell felmosni? Mégis mennyi az a több? :-)
Na azt én is! Erre különösen kényes vagyok... de van, amire egyszerűen nem jut idő máskor, csak vasárnap. A párom váltott műszakban dolgozni, ha alszik, amikor nekem lenne időm porszívózni, nem fogok..Különben heti 2x szoktam.
Vasalás heti 1x, mosogatás alapszabálya: reggel nem lehet szennyes edény a mosogatóban, pohár sem!
Nem kioktatni akarok,hanem a kérdés feltevőjének válaszolni,..úgy látom 17 éves.Meghívni a legjobb barátnődet takarítani(remélem van).Gondolom nem az egész lakásról van szó,hanem egy szobáról,esetleg a fűrdőről.Kezdődhet a takarítás.Zene be!!Tánc,kacagás...közben a pókok macerálása legyen az első feladat.Aztán a szekrény tetejéről szedjünk le mindent,sőt,a szekrényt is kilehet forgatni.Ruha próba,tükör tisztítás,..ami nem kell ruha azt "adomány célra"tegyük egy nagy kukás zsákba.A felszabadult helyre rakjuk be a ruhákat,cipőket.,de előtte a polcokat is törölgessük át jó illatos valamivel.
A szekrény tetejére is csak a nagyon fontos dolgokat tegyük vissza.Néha a kevés több!jelszóval.Ablakpucolás szimetriában!Egyik oldalt a barátnő,másikon mi.A csillárra nézzünk fel,ha nem érjük fel akkor így járt!Máris elvégeztünk egy csomó mindent..utóljára dobjuk ki a mütyüröket,a falról a posztereket,vagy ragasszunk újat!!pórszívózás következik.Ha a fűrdő is beletartozik a körletbe...szintén ugyanez a helyzet.Tükör,kád,kagyló,polc tisztítás.
Még szerencse,hogy itt általában nem nagy az ablak.!Vigyázzunk a sósavval,és a hypóval,mert a kettő egyszerre használata borzalmas!Ki kell menekülni a szagtól!Végül törüljünk fel minden helységet jó erősen kicsavart felmosóval...Nézzük végig a munkánkat..gyönyörű minden!A zsákot,amiben a felesleg van,vigyük le a garázsba,majd egyszer valaki elviszi.Kísérjük haza a barátnőnket,mert ezt így illik!Így csinálta a rendet valamikor a sorok írója.,sőt vissza is segítette a takarítást!
Hálátlan munka,sokszor úgy érzem sosem lesz vége...
Tegnap kipucoltam a szőnyeget,ma mit csinált a drága gyermekem?
Kiöntötte a szörpöt...
Kezdhetem előröl...
Akkor várjuk együtt:)
Félő, a házimunka egy szükséges rossz-és leszámítva a tisztaságmániás hölgyeket-egy undok kötelesség, ráadásul, látszata is csak rövid ideig van:(
Én, ha takarítok, zene mellett teszem, így jobban elviselhető...
Mint a hurrikkán:)
Egyébként utálok:(
Azért jöttem, hátha hasznos tippeket kapok...
Háát, ha olyan életmód-mániás valaki, mint én, akkor tudja, hogy milyen sok kalóriát lehet elégetni a házimunkával. :-)
Munka, csalás, kert és tanulás mellett ezt is el kell végezni, méghozzá idő-hatékonyan. :-)
Nagytakarításnál én pl bömböltetem a zenét.
"Egyszerű" vasárnapi sokfogásos ebédnél pedig a gyermekkel beszélgetünk, tanulunk, sütünk együtt. Együtt rakunk rendet a szobájában, így megtanulja, és jobban vigyáz a rendre, tisztaságra. (8 éves fiúcska)
Segítségemre van a konyhában egy szuper kenyérsütőgép, amiben dagasztok, el nem cserélném semmiért.
Különben szimultán végzek mindent, mert nem férne bele a időmbe. persze, ettől még jobban elfáradok, de jó körülnézni a tiszta házban. :-)
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Pasik és a házimunka
- Takarítás a lakásban és házimunkák...
- Tippek, trükkök, praktikák, hogy a baba fiú vagy lány legyen :)