Hogyan kezdjük el vállalkozásunk? (beszélgetés)
Sziasztok!
Judit, ha teheted ne egyéni vállalkozásba kezdj, hanem valami társas vállakozásba. Ha netalántán bármi történik a cégeddel rajtad vernek le mindent. Persze ilyen ne legyen, de ha mégis...
Majd írok privit, de hulla vagyok. :) Megyek még locsolni a sok-sok virágomat. :)
Jó tervezgetést nektek!
ezen az oldalon sok hasznos dolog van...érdemes elolvasni;)
Kedves Judit és Soma,
olvastam egy tök jó cikksorozatot az egyéni vállalkozóknak. Nekem nagyon hasznos volt, sokat segített, én is hasonló cipőben járok, mint Ti.
Remélem segít nektek is.
Sok sikert
szia!
nekem is el tudnád küldeni? engem is érdekelne...
Még eszembe jutott esetleg az is, hogy nagy irodaházakat megkeresni. Nem lesz egyszerű dolog mert ugye vannak a nagy takarítócégek, de próbáld meg úgy megközelíteni a dolgot, hogy mitől tudsz te pont abban jobb lenni, mint a nagyok. Pl gondolok itt: pontosabb munkavégzés, gyorsaság, rugalmasság. Ezek olyan erények amik egy multinál már nehezebben tarthatók pont a nagyság miatt. :)
Küldök priviben egy nagyon jó marketing tanulmányt. Ingyenes, úgy kell rá regisztrálni. Én anno csak úgy faltam ezeket a leckéket. Imádtam. Inspirált, ötleteket adott, gondolatokat ébresztett. Jó ez a fórum is, mert itt is lehet jó kis gondolatokat ébreszteni. Már ha vannak ilyenek, mint én, akik ezen elmélkednek. :D
Szia!
Szerintem először ülj le és kezd számolással. Mi kell hozzá, az mennyibe fog kerülni. Ha nincs kezdőtőke honnan fogod megszerezni. Aztán tervezd meg, hogy milyen havi költségeid lesznek. Szépen tételesen az utolsó kis tételig. (pl. telefon, iroda, járulékok, könyvelő, autó/k, fenntartási költségek). Aztán írd le kiket céloznál meg. Esetleg máris készítheted a saját weboldalad, gyűjtheted a címlistádat, matricázhatod az autódat, hogy minél többen ismerjenek meg. Keress meg építőipari vállalkozókat, hogy te vállalsz ilyet. Nekik kulcsra készen kell átadni a munkát így biztos van szükségük takarítócégre. Kezdd az egészet nagyon kicsiben, kevés költséggel, hogy ne legyen túl nagy kockázata, hiszen sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a cégedet sikerre vidd. Keress megbízható munkatársjelölteket, akikben olyannyira bízol, hogy a saját lakásodat is rájuk mernéd bízni. Eleinte szponzorálj, takarítsd ki ingyen a helyi önkormányzat báljának helyszínét stb. Ők meg kiteszik a molinódat. (csak egy futó ötlet)
Húúú nehéz, de optimista vagy és akarod, ha kizárod a negatív gondolatokat sikerülni fog. Sok sikert hozzá! :)
Majd kíváncsiskodok, hogy hol tartasz. :)
További ajánlott fórumok:
- Akik vállalkozók, hogyan lettek azok?
- Komoly honlapot indítanék, amivel vállalkozásként pénzt tudnék keresni. Hogyan kezdjek bele, mit kell tennem?
- Főállás mellett egyéni vállalkozóként, hogyan?
- Németországban dolgozni vállalkozóként legálisan, de hogyan? Bejelentés, adózás?
- Kezdőtőke nélkül hogyan lehet beindítani egy vállalkozást?
- Egyéni vállalkozó, ha a KATÁT választotta, hogyan lehet mellette áfa mentes?