Hogyan készül a párolt káposzta? (tudásbázis kérdés)
...és én:
Szálasra vágok kb.azonos mennyiségű lila és fehér káposztát, összekeverem besózom.
Vöröshagymát szintén szálasra vágva olajon kissé megfonnyasztom, ráteszem a felvágott káposztát.
Nyomok rá mennyiségtől függően 1-2 gerezd fokhagymát és meghintem őrölt köménnyel (én nem szeretem a köménymagot egyben)
Gáz esetén lángelosztón fedő alatt puhára dinsztelem. Amikor kész, ecettel, cukorral ízesítem.
Én meg igy csinálom !!!!
A káposztát legyalulom, v késsel vékonyan leszeletelem - megsózom.
Nagy lábosba 3 kanál kristálycukrot hevitek-karamellt készitek, erre fél dl olajat öntök és rárakom a káposztát.
Gyakran kevergetem, - a káposzta leve feloldja a karamellt - ettől lesz szép barnás szine a káposztának - olyan félig roppanós állapotban jóváhagyon és 1 evőkanálnyi ecettel izesítem.
Eddig még senki nem panaszkodott rá.
Olajon vékony csíkokra vágott hagymát dinsztelek, ehhez a szintén vékonyra vágott kicsit besózott káposztát rárakom, kicsi vizet öntök rá, teszek bele köménymagot és lefedem. Mikor megdöglött a káposzta ízesítem ecettel és cukorral/édesítővel.
Zsírral nem szeretem csinálni, mert ha lehűtöm, akkor kicsapódik rajta.
Késsel vékony csíkokra vágom. Lesózom, hagyom állni negyed órát. Kevés zsíron (nem olajon) megpárolom (előtte kicsavarom a káposztát, bár sok folyadék nem jön ki belőle).
Sót, őrölt köményt, pici cukrot adok hozzá, és fedő alatt párolom, időnként megkevergetem.
A végén egy kevéske ecetet szoktam hozzátenni (nem úgy, hogy domináljon az íze, csak épphogy.)
További ajánlott fórumok:
- A fogyókúrás káposztaleves milyen káposztából készül?
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan készül a jó rakott káposzta?
- Hogyan készül a jó töltött káposzta?
- Segítsetek! Hogyan készül a kínainál kapható csilis káposzta saláta? Nagyon szeretem, szívesen megcsinálnám itthon is!
- Párolt zöldségeket, húsokat hogyan kell elkészíteni pároló készülékben?