Hogyan kell sütőtökös muffint készíteni? (tudásbázis)
Tudna valaki nekem olyan muffin receptet írni,amihez nem kell sütőpor?
Mindenhol azt olvasom,hogy 1csomag sütő por kell bele.Nem sok az egy kicsit?
Egyszer próbáltam muffint sütni,de olyan keserű lett a sütőportól,hogy ki kellett dobnom az egész tepsivel:((
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
25-30 dkg durvára reszelt sütőtök
1 tojás
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
vaníliás cukor
Elkészítés: A száraz és a nedves összetevőket külön összekeverjük, majd a nedves masszához fokozatosan hozzáadjuk kevergetés közben a száraz összetevőket. Csak fakanállal keverjük, ne robotgéppel. Ha a végén túl száraznak tűnik a massza, tejjel lehet higítani. Kivajazott, kilisztezett muffin-formákba töltjük. 25-30 percig sütjük 190 fokon.
Miután kiveszem a sütőből, azonnal meglocsolom minden muffin tetejét egy kis tejjel, ettől sokkal puhábbak és ízletesebbek lesznek. Ez minden muffinra érvényes !
szia krokics!
nálunk elég gyakran szokott lenni, bár inkább novemberben, decemberben, amikor frissen reszelt sütőtököt tudok hazsnálni, de olvastam már olyat is, hogy sütőtökös bébiétellel helyettesítik a nyers tököt.
Tehát a recept:
12 db muffinhoz
13 dkg kristálycukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl kefír vagy natúr joghurt
1 dl étolaj
először ezeket kavarjuk alaposan össze, majd beleteszzük a lereszelt sütőtököt (1-2 bögre mennyiség, ha nyers, ha bébiételes, akkor 1 üveggel)
fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük, s a legvégén apránként hozzákavarunk 25 dkg lisztet
előmelegített sütőben érdemes sütni, de csak közepes lángon (villanytűzhellyel nincs tapasztalatom)
remélem nem hagytam ki semmit! :) reszelt csokival meg lehet bolondítani, de nélküle is jó
üdvüzletel:Alsi
Köszike!
Ha még tud valaki szivesen várom!
SÜTŐTÖKÖS MUFFIN
Hozzávalók:
200 g sütőtök
citrom
2 tojás
80 ml olaj
3 evőkanál juharszirup
150 g joghurt
50 ml tej
250g liszt
2 teáskanál sütőpor
pici só
fél teáskanál fahéj
pici szerecsendió
Elkészítés:
200 g sütőtök megpárolsz egy kis citrommal, majd pépesíted. Kikevered egy tálban a tojást, olajat, juharszirupot, joghurtot és a tejet, majd az egész masszához a pépes sütőtököt hozzáadod. Egy másik tálba összekevered a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót. A lisztes keveréket lassan hozzáadod a masszához, majd muffin formákban (vagy tepsibe is lehet) adagolod. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt lesz kész.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Sóskát sósra vagy édesre kell készíteni? Hogy "normális"?
- Elektromos mini sütőben lehet muffint készíteni?