Hogyan "kell" abbahagyni a szoptatást (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Az én kislányom 15 hónapos.Igazából nem tudom,mikor lesz vége a szopizásnak.Változó,hogy hányszor kéri egy nap.Ha ketten vagyunk itthon akkor elég sokszor az ölembe ül és már keresi is a cicit.Viszont ha társaságba megyünk és elterelődik a figyelme,szinte teljesen megfeletkezik róla.Alváskor általában mindig kéri,de sokszor előfordul,hogy mire jönne belőle valami már alszik is.Szerintem is csupán a biztonságérzet miatt ragaszkodik még hozzá.Én nem erőltetem a leszokást,bízom benne,hogy magától megoldódik a dolog.Remélem így lesz....
Cumizni soha nem cumizott,pedig van neki.CSupán játéknak tekinti,de én nem bánom.
Van egy orvosi vicc: a medikusok vizsgáznak, az egyik az anyatejes táplálást kapja. Kb. azt válaszolja, hogy egészséges, olcsó, tápláló, kalóriadús, higienikus és jó a csomagolása... :-) Sajnos néhány nap után családi tragédia következtében elapadt, csak valami víz-szerű lötyi jött belőlem egy ideig. Így Ő kénytelen volt a a Linolac-ot inni. Pfúúúj! Cumija néhány napig volt, de köpte kifelé... de az ujját sem vette a szájába.
Akár 2-3 évig is tápláltam volna a kicsimet!!
Mindazok ellenére helyes fiatalember lett belőle, ahogy az az egyik fotómon látszik... :-))
Persze minden baba más.Kinek ez a jó,kinek meg az.
Az én kisfiam is cumizik.Én is ellene voltam,de megnyugtatta és nekem az a jó ami Neki.Viszont én már próbálom csak az alváshoz odaadni Neki,és nem hiányolja napközben ha nincs.Persze ha nagyon nyűgös,akkor odaadom.
Kíváncsi leszek az esti cumikáról hogy tudom majd leszoktatni és mikor.
Szerintem meg pont a fokozatosság a lényeg,de nem akarok vitázni.
Abban viszont egyetértek,hogy már nem a tejcsi miatt szopiznak ebben a korban,hanem a biztonság és a komfort miatt.
...Úgyhogy sztem egy babának nem a tej miatt kell a cici.Hanem a biztonságérzet miatt.Azt meg cici nélkül is tudod neki biztosítani.Tehát már csak a kajcsit kell pótolni vmi jó laktató étellel.:)
Sztem a fokozatos leszoktatás kínzás a babának.Most vagy kap cicit,vagy nem.Ő még nem érti miért csökkent le az adag.
Szia!
Nekem milyen idős a babád? És hányszor szopik még? Ma már nem sírt annyira délelőtt, viszont megint csak fél órát aludt. Muszáj kitartani, különben nem fog menni. De tényleg nagyon nehéz.
Szia!
Elejétől olvasom a fórumot, sajnálom, hogy ilyen nehéz. :( Ettől én is félek, pedig lassan már nekünk sem fog menni. Most kellett volna nekem is valami steroid, mert nagyon-nagyon fáj a vállam, de nem lehet emiatt. Nekem is megfordult a fejemben, hogy leválasztom, de még nem jutottam el lelkileg eddig. Kitartást kívánok, és jobbulást Neked!
:) én is azt vártam hogy a fogzás lemenjen-mondjuk az enyém előtte csak egyszer ébredt meg enni.szóval vártam, elmúlt a fogzás-addigra meg jöttek az álmok, most meg fél a sötétben vagy engem keres álmában-szóval 100% még nem csak alvásról szól az éjszaka.
az enyém cumizik-néha,bár a fogait kifelé nyomta picit-nem vészesen.remélem erről is leszokik-ez csak este az alvásnál használja.most azt találtam ki hogy a saját kispárnámat adtam neki-hátha az anyaillat nyugtatja álmában.
Mi még 1-2x, de a napközbeni inkább csak nyugtatásként. Sajnos nem megy, mert ha elhagyjuk, akkor este még éjfélig is sír, hogy szopizni szeretne. Még akkor sem nyugszik meg, hogy nincs szopi, ha az apukájával van. Csak a sírás megy. Volt már rá példa, hogy este nem szopizott, de csak akkor nem sír ha velem van. Egyébként nem egy sírós leány, de a szopiért nagyon tud hisztizni. :o(
Én már 9 hónapos kora óta szeretném ha elmaradna a szopi, mert nekem viszont a hátam fáj.
igen akkor az a legjobb addig szopizik amíg csak lehet a bélflórának emésztésnek az a legjobb.
persze nekem a babatejről is csak jó véleményem van-attól allergia soha nem volt.
Szia,
a naplódban olvastam, hogy alergiára hajlamos Áron. Szerintem akkor még ne vond el tőle a szopit. Egyébként én is 9 hónapos (most 24 hónapos)korától szeretném elhagyni a szopit a lányomnál, de sajnos nem megy. :o(((
Viszont neked sok sikert, ha sikerülni fog!!!
Szerintem is most kezdd el csökkenteni a szopik számát,mégpedig a nappalival.Először csak egyet hagyjál el,aztán pár hét múlva ha már megszokta az új helyzetet,akkor a következőt.És így tovább...:)
Egy jótanácsot ha elfogadsz,akkor szerintem még a télen amíg jön-megy a sok betegség,vírus,járvány,addig hagyjál meg egy szopit.Védi a babádat az anyatej sokmindentől,és egy vitamin sem ér fel vele.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok visszaállni szoptatásra, ha ki kell hagynom 6 hetet?
- Ha kétéves intenzív érettségin vagyok és abbahagynám most (2. évben vagyok) és később folytatni szeretném, akkor azért már fizetni kellene?
- Szülés után egy ideig még normális ha gyakrabban kell vizelni és szoptatás ideje alatt megnőhet az étvágy?
- Miért kell fejni a mellet szoptatás időszakában? Hány hónapig kell ezt csinálni? Ki hogy csinálja, és miért jó ez?
- Mikor kell abbahagyni?
- Duphaston szedésével, illetve abbahagyásával kapcsolatban tud valaki segíteni? Hányadik héten és hogyan kell abbahagyni?