Hogyan kell a videókameráról letölteni és szerkeszteni a felvételeket? Milyen program szükséges? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem egy Samsung MiniDv Pal ( VP-D20) kamerám van.Hiába csatlakoztatom a kamerát nem veszi észre a gépem.Kipróbáltam azokat amiket lenn írtatok de az sem sikerült(ehhez a géphez nincs USB csatlakozó csak egy fekete kör alakú csatlakoztató kábel.légyszi segítsetek nekem egy koncert felvételt kéne leszednem minél előbb mert szükségem lenne rá az oldalam szerkesztéséhez.
Ha tudtok valami megoldást légyszi írjatok erre a e-mail címre: szlilla5@citromail.hu
Előre is köszi
Sziasztok!
Nekem is Sony kamerám van, HDR sorozat, de hátha ugyanúgy működik. Hasonlóan szőke vagyok hozzá, ugyanígy kezdtem, és nálam a kamerán ki kell választani egy ún. "USB csatl." ikont, és csak akkor jelenik meg a gépen a kamera! Első alkalommal én is sokáig próbálkoztam mindennel, majd kiolvastam a használati útmutatóból. Következő alkalommal - ami hetekkel később volt - ugyanígy jártam. Gondoltam, nem lehet bonyolult, hisz egyszer már csináltam, és végtelenül egyszerű volt a megoldás. De újra elő kellett vennem a könyvet. De most már tudom!!! Meg is veregettem a vállam! :-))
Üdv, csehe!
Én Adobe Premiere-t használok, ez egy elég komoly kis program, tömörtítetlen avi file-ban is lehet vele dolgozni, ami azt eredményezi, hogy képkockára lehet megvágni a video anyagot. Természetesen külön csatornán szerkesztheted a hangot, akár az eredeti hangot el is dobhatod, és zenét teszel alá, több sávon szerkesztheted a videót, átmosások, kép a képben megjelenítés, stb. Nem egyik napról a másikra fogod tudni használni, de kitartó munkával fantasztikus DVD-t lehet produkálni. (Persze a DVD kiírásához a Ulead Video Studio-t használtam én is.)
A Windows Movie Maker sem ismeri fel a kamerát?
Ha megnyitod, ott van, hogy rögzítés videoeszközről vagy valami hasonló. Ott le tudod tölteni a dv-avi állományt (iszonyatosan nagyon nagy lesz :), de utána szerkeszthető)
SF
Újra itt, mint szőke. :)
LEtölteni továbbra sem tudom a felvételt, csak kiírni VCD-be. És ezt tudom utána szerkeszteni úgy, hogy a cd-ről bemásolom. A további kérdésem az lenne, hogy ezeket a felvételeket nem lehet kicsit feljavítani, mint pl a fényképeket? Egy kis szín, élesség, stb...
No, itt vagyok. Szóval csk szőke vagyok, annyira hülye nem. Tudom, hogy szerkeszteni nem lehet a csak olvasható fileokat (ami dvdn, cdn, videón, memóriakártyán van, vagy egyéb módon zárolva), csak akkor ha írhatóak. Csak már kiidegel ez a kamera, és kínomban írtam ilyen hülyeséget. Tegnap szülinap volt, akartam volna kamerázni, de nincs üres hely. :( Különben erről a kameráról még senki nem tudott megszerezni semmit. :(
Engem már ott zavar az egész, hogy ha összedugom a géppel, nem látszik sehol, nem úgy, mint pl a fényképezőgép. Az látszik külön meghajtóként, a kamerának nem kellene? Így hogy tudom lementeni? Szívesen kölcsönadnám, hogy megjavítsd. :)))
A kamera képét direktben nem lehet szerkeszteni.
El kell menreni filébe,azt lehet szerkeszteni csak! Valami fogalomzavar van Nálad.......Tulajdonképp mit szeretnél csinálni?
Szólj,ha elakadtál...megpróbálok segíteni a neten át!
A képeidet meg az XnWiev progival szerkeszd,alakítsd.A szofverbázisból le lehet tölteni azt is és magyarul megy.
Sziasztok!
Én a Windows Movie Maker-rel szoktam összevágni a kameráról betöltött videót. Nem csinál túl jó minőségű videót, de egyelőre még nem találtam jobbat, viszont arra nekem tökéletes, hogy az összeszerkesztett rövidebb videókat mail-ben is el tudom küldeni másoknak.
A lentebb javasoltakat én is megnézem.
Puszi:)
Nekem is Samsung van.
A www.samsung.com-ról keresd ki a kamerát és katt a támogatásra!
Onnan tudod letölteni az Ulead Video Stúdió c.progit ingyenesen!
De az AVS jobb!!!
Töltsd le az AVS video converter c.progit!
Ingyenes a www.szofterbazis.hu-ról!
Minden kamerához passzol!
Nekem Samsung VP-W80-as. Ezzel nem sokat mondtam.
Délután kipróbálom. Nekem speciel nincs telepítő cd-m, úgyhogy majd meglátjuk.
Az eddig oké.Feltelepítve, összedugva. Jön egy progi, amiben végig tudom nézni a felvételt, de szerkeszteni nem tudom. Viszont a gép nem látja a kamerát külső eszközként, meghajtóként, engem ez zavar, többek közt. Egyébként Sony DCR-HC23.
Ulead Photostudio? Hmmm, utánanézek.
További ajánlott fórumok:
- Miért élvezetes a pasik számára letölteni "idegen" csajok képeit a netről?
- Nyugdíj felvétele halál esetén
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Hogyan lehet YouTube-ról zenét vagy klippet letölteni?
- Hogyan lehet szerkesztővel úgy letölteni zenét, hogy az hallgatható legyen?
- Milyen programmal lehet zenés dvd menüt szerkeszteni családi felvételekhez?