Hogyan kell a Kála virágot gondozni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne a kálával kapcsolatban, hogy miért könnyezik a levele? Ez nem baj, vagy természetes?
Szia!
Az a lényeg, hogy ne öntözd sokat, mert elrohad.
Inkább a kicsit hűvösebb helyet szereti, mint a nagyon meleget. Legalább is nálam ez vált be. De ha kint már jó idő lesz nyugodtan ki lehet ültetni.
nem baj, kivárom, remélem, megmarad
elég kényes-ezt olvasom róla
köszönöm Nektek!
megnézem a neten
Én gumót még nem ültettem, abban nem tudok segíteni.
Az én káláim nagyon mostoha körülmények között, a lépcsőházban laknak, hűvös, ám a fény sok. Nagyon ritkán vannak öntözve, hetente egyszer, vagy még ritkábban is. Gyönyörűek, nagy leveleket hoznak, virágoznak, nem sárgulnak, sok új hajtást hoznak, minden évben szét kell ültetni. A lakásban szerintem nem bírnák ki.
segítenétek nekem is?
én múlt héten vettem kála gumót, a csomagoláson lévő fényképen gyönyörű sötétlila, szinte fekete virág volt, s megtetszett
azt írták, a gumót földbe kell tenni, földjét meglocsolni, nedvesen tartani és a gumó kihajt
kérdésem: erre hány napot kell várnom? mikor várhatom , hogy előbújik valami?
(+remélem, jól ültettem el, ugynais nem tudtam megállapítani, melyik a gumó eleje-alja-teteje vagy hoyg is mondjam.)
További ajánlott fórumok:
- Szerencsebambusz! Hogyan kell gondozni, mire kell figyelni, milyen tapasztalataid vannak e téren?
- Hogyan kell a yucca-t gondozni?
- Hogyan kell a szegfűfát, vagy más néven a gránátalmát gondozni?
- Hogyan kell gondozni egy Medinilla-t?
- Hogy kell a kálát gondozni?
- Korallvirágot kaptam! Hogyan kell gondozni? Miket igényel?