Hogyan értessem meg anyámmal, hogy az öblítő nem való hajöblítésre? (tudásbázis kérdés)
Kedveskednék neki, vennék neki a kedvenc illatára hasonlító sampont és megmosnám vele a saját hajam, majd dicsérném, hogy mennyire szép és jó illatú a hajam tőle és közel hajolnék hozzá.A kíváncsiságát kell felkelteni.
hajmaszk, új számomra...
pakolást érted alatta?
Elég egy ilyen "okos" barátnő, s már nincs is szükség ellenségre...
Én simán beöntöm az öblítő helyére az ecetet. Nem lesz büdös a ruha.
Remélem, legalább gyapjúhoz való öblítőt használ, mert annak az anyaga hasonló a hajhoz :)
Nem. Úgy van, ahogy emagdi leírta.
Pl az összes mikrogranulátumos fogkrém és műanyag illatgolyócskás tusfürdő bizony árt, mert a pici halak ezt megeszik, mivel a vízszűrő berendezéseken átjutnak a szemcsék.
Na, azért a kozmetikumokban is van legalább annyi vegyszer. Én öblítő helyett a szárítógépbe használok öblítős kendőket. Ezek száraz kendők de át vannak itatva öblítővel és kiszárítva, lenornak van ilyen, vagyis a ruha puha lesz és nagyon nagyon illatos de ez nem kerül bele a vízvezetékbe nem árt a tavaknak meg minden és száraz ruhákkal is működik, csak át kell forgatni a szárítóban meleg levegővel.
A legtöbb öblítő olyan büdös és annyira tele van vegyszerrel, hogy én már a ruhákra sem használom. Ecet + víz + illóolaj esetleg mosóparfüm a ruhákra, hajra is csak natúrkozmetikum sampon, ami mellé még balzsam sem kell. Elég ijesztő, hogy van aki képes az öblítőt a hajára önteni :/ Az ecetes hajöblítés tényleg jó lehet, állítólag csillog tőle a haj. Én megpróbálnám meggyőzni az illetőt, hogy csak mérgezi magát ha vegyszert önt a hajára.
Én is ismertem olyat aki használta de nem kaptam kedvet hozzá, hogy utánozzam. Viszont ő meg volt vele elégedve, hogy nem szállt a haja. Én maradok a hajmaszknál.
Ez tényleg igaz, hogy az öblítő használható balzsamként. Vagyis inkább a kondícionáló szò lenne rá jó. Szóval lebeszélni nem tudod róla, vegyél neki balzsamot vagy ha azt nem akarja használni akkor vegyél több öblítőt:DDD
nem töményen kell használni, hanem vízzel erősen higítva :)
nem lesznek büdösek a ruhák (sőt, ha esetleg valamilyen kellemetlen szaguk volt, azt is megszünteti), nem lesz vízköves a mosógép, és még környezetbarát is. (és olcsó).
hajat is úgy kell öblíteni, hogy egy kancsó vízbe 1-2 ek ecet kell. (mondjuk itt azért lehet hogy inkább almaecetet jobb használni). de ha van otthon valamilyen illóolajod, akkor azt is lehet pluszban tenni a mosógép öblítőtartályába, vagy a hajöblítős vízbe
De az ecet büdös, vagy nem?
:)
Én ecettel öblítek. Az is jó hajöblítésre. :)
Le kell cserélni...
amúgy se használj öblítőt, a ruhamosáshoz sem :D semmi értelme.
anyukádnak pedig ha az a meggyóződése, hogy az ő hajának jó a ruhaöblítő, akkor hagyjad, hadd használja. majd megunja, vagy rájön, hogy mégsem jó. (ha meg jó neki, akkor hurrá:))
Ne akard vele megértetni. Vegyél magadnak külön flakon öblítőt, és nem lesz oka veled ordibálni.
Az ő haja...
Van olyan, hogy hajöblítő. De az más :)
Ha neki ez a meggyőződése, hagyd rá, úgyis csak feleslegesen vesznél össze vele.
Majd rájön, hogy hülyeség.
Ha sörrel mosná jobban járna.
Vegyél neki egy jó hajbalzsamot!
Egyébként én is hallottam ezt a hülyeséget, sőt ismertem is olyat,aki használta.
Dugd el az öblítőt! :D
Anyám az egyik barátnőjétől hallotta,hogy a hajra jó az öblítő.
Azóta azzal mossa le a haját és nem tudom neki elmagyarázni hogy az nem arra való és velem ordibál,hogy használjak kevesebbet, pedig csak 1 kupakkal teszek a mosáshoz.
Hogy értessem meg vele,hogy hülyeség amit csinál?
További ajánlott fórumok: