Hogyan éljek élhetően a férjemmel, aki megrekedt gyerekszinten? (tudásbázis kérdés)
Miért lenne kötelessége? A holtomiglan miatt?
Meddig kellene várnia, hogy a férje felnőtté tudjon válni? Persze, türelmesnek kell lenni, de azért van egy határ!
Mégsem tudok most gépezni, majd írok ha le tudok ülni.
Köszönöm a segítségeteket!!!
Ismerem ezt a helyzetet, a férjem is igy viselkedett, viselkedik a gyerekeimmel.Ezzel az volt a célja, hogy magához édesgesse a gyerekeimet. Semmi nevelés, semmi szigor stb., csak azért, hogy én ne tudjam ugy nevelni a gyerekeimet, ahogyan én szerettem volna.
Ezt én azzal magyaráztam, hogy rájöttem (több év után) a férjem szeretethiànyban, komplexusban szenved.Rám is többször rossz szavakat mondott a gyerekeim elõtt, mindenáron arra törekedett, hogy az értékeimet levegye a gyerekeim és az emberek elõtt. Csak amikor a gyerekek egy kicsit felnõnek látják, hogy mégsem ugy van minden, ahogyan apucika eljátszotta elõttük.
Annak ellenére, hogy nagyon nehéz a helyzeted, próbálj meg mindig kiegyensulyozott lenni a gyermekeid elõtt, hogy ne azt lássák mindig, hogy te mérges vagy.
Volt hasonló kapcsolatom, házasság, gyerek nélkül, szerencsére. A férjednek lehet valakije, azért ilyen veled. A leírtak alapján kifelé áll a szénája... Az exem hasonlóan viselkedett(kicsit infantilis volt), én egyre dühösebb voltam, mogorva, tönkre is ment a nyolc éves kapcsolat. Folyton tőle vártam mindent, magamért semmit sem tettem.
Most én is kicsivel vagyok itthon, tudom milyen. Tenni kell magunkért, ki kell kapcsolódni. Én a gyereket viszem ide-oda, kettővel nehezebb, de muszáj megoldani. Gyerekek, háztartás mellett nehéz hobbizni, de legyenek céljaid, tervezgess, muszáj kitalálni valamit.
Amíg apuka játszik a gyerekekkel, addig tessék menni barátnőzni, aerobikozni, tornázni, vásárolni, sétálni, masszíroztatni, stb. :) Milyen gyakran jársz el otthonról, úgy hogy magaddal foglalkozol? Nagyszülők tudnak vigyázni a gyerekekre? Közös program a férjeddel? Mozi, séta, ilyesmi?
Vagy tanulj valamit, végezz el egy tanfolyamot.
Egyrészt bevállaltad,akkor ne utólag reklamálj.
Másrészt ,ha valamit hiányolsz az életedből ,a lehetőségeidhez mérten tegyél érte,vagy légy türelmes ,amíg megteheted.
Válj el mert ebből még nagyobb baj is lehet, de kérj tanácsot a háziorvostól, lehet hogy psziciáterhez kellene vinni.
Sok esetben a durva, logikátlan viselkedés hátterében mentális problémák vannak.
Az előbb pld nem akart kijönni a kicsi a szobából.Erre ráhajtotta az ajtót és lekapcsolta rá a villanyt.
Szóltam neki, erre azt mondja, hogy nekem mindennel csak a a bajom van.
Neki az lenne a jó, hogy ha nyugodt lennék és vidám.
Na, de hogy legyek az,hogy ha nem tudok feltöltődni?
Pedig nagyon igaza van. Minden emberrel csak addig a határig mennek el másik, amíg ő megengedi. Az, hogy önmagammal kezdem a változást, nem azt jelenti, hogy elgondolkodom rajta, lemenjek-e kutyába, hogy még nagyobbat tudjon rúgni belém, hanem azt, eldöntöm, akarok-e így élni tovább vagy sem. Ha igen, behúzom a farkam a lábam közé és nyüszítek tovább. Ha nem, kilépek a helyzetből.
Látod, te is megtetted. Kiléptél a helyzetből, ő meg benne maradt.
Másokat nem lehet megváltoztatni, és az, hogy elfogadom őt olyannak, amilyen, nem jelenti azt, hogy meg is akarok felelni az elvárásainak.
Pontosan mivel is nem értesz egyet?:))
Hisz pont hogy alátámasztottad amit írtam!
Nyúztad a férjedet,hogy ő változzon meg ,ő legyen más,hogy más legyen a házasságotok....erre írtam ,hogy ez nem működik...mert te nem akartál változást,mert már nem is szeretted.
...nem értem ,miért olyan nehéz azt mondani .."Már nem akarok változást,mert nem szeretlek!"
???
Igen .Neki kellene kezdeni ,ha változást akar!
És kapaszkodj meg!Mindenkinek,( aki panaszkodik ,hogy szar a házassága,a párja ilyen-olyan amolyan blablabla ) ,akinek nem kóser a házassága ,azon kellene először gondolkodnia ,miben tudna változtatni ,hogy jobb legyen.
...és nem,nem az a változtatás lényege,hogy 65210222 -szer elmondja ,elüvölti,hogy a férjének miben kellene változnia,hogy mi nem tetszik neki a párjában,és hogy mit is várna el a párjától!
Olvasgatok, értetlenkedem...
Ennyi nő van, aki beéri akármivel? Mi az, hogy örülj neki, hogy legalább nem tesz magasról a gyerek fejére vagy nem kocsmázik valahol?! Az már jónak számít? Attól mér férj, társ, apa, hogy ökörködik a kölykökkel?!
Kérdező, kommunikáció nélkül ez nem fog menni. BESZÉLD MEG a férjeddel. Csak vele. Addig nem fog történni semmi.
Ezt én is így gondolom. Mivel úgy látom, hogy itt a megoldást akarják megtalálni, nekem csak tud szembe jutni. Valóban csak az érem egyik oldalát ismerjük, és azt sem teljes egészében.
Ha velem az az ember akit a páromnak nevezek így beszélne, azt hiszem én már semmit nem szeretnék, csak messzire kerülni tőle. :) De ez csak én vagyok, nem mindenki gondolja így.
"Fiam, anyád nem normális, orvosi eset. Kórházba való, ahol meghalhat, hogy ne tegyen más is idegbeteggé az ordibálásával. De, ha nem megy kórházba, akkor is kitakarítjuk innen hamarosan."
Lehet hogy hisztis a feleség, lehet hirtelen felcsattan,beleköt mindenbe
de
ilyen duma után neki kellene kezdeni a változást?
Ugyanakkor érdekes lenne olvasni, hogy jutott idáig a kapcsolat
Mert valaki valamikor elkezdett valamit, ami elfajult
További ajánlott fórumok:
- Már miért bánnám meg, hogy a férjemmel feküdtem le először, és azóta se voltam mással?
- Mi van a férjemmel? Van/volt valaki hasonló helyzetben?
- Egy lopott pásztoróra – 20 év után – a férjemmel – anyám ágyában…
- Válságban a férjemmel-szerinte nem figyelek rá eléggé.....
- Nem kívánom a szerelmi életet a férjemmel
- Lehet, hogy találkozni fogok egy pasival, aki nem tudja, hogy már van két gyerekem és férjem. A férjemmel már nincs szerelem. Mi tegyek?