Hogyan altatod a kisbabádat? 1 év alatti bébik altatási praktikái? (tudásbázis)
Én nem hagytam soha sírni...
Van, hogy átalussza az éjszakát, van hogy 1-2-szer megébred, akkor kis szopi, s alszik tovább...
Nincs gond...
Nem lett volna szívem sírni hagyni, s nem is tartom jó ötletnek!!! Ha a baba sír, akkor vmit szeretne (vagy éhes, vagy hiányzik az anyukája, vagy szeretetre vágyik, vagy fáj vmilye...).
Szeretgetni kell a babát, hogy tudja, számíthat az anyjára/szüleire. Így lesz nyugodt a baba...♥
Nem szabad hagyni sírni a kisbabákat. Ezt saját káromon tapasztaltam meg. Nekem is ezt tanácsolták, mikor 5 hónaposan egyszercsak elkezdett megébredni éjszaka. Annyira behergelte magát, hogy összehányta a kiságyát. Végül kiderült, hogy kevés volt a tejem, éhes volt:-(((
Ezután 6,5 éves koráig minden este altatni kellett, de nem esett nehezemre, mert ha elaludt, akkor már aludt reggelig, vagy ha mégis megébredt éjjel, könnyen visszaaludt, és az altatás sem tartott túl hosszú ideig.
Én akkor mások "jótanácsára" magára hagytam a gyerekemet, de megfogadtam, hogy ez soha többet nem fordulhat elő.
Hosszú távon nem fárasztó, mert végig alussza az éjszakákat, alszom én is, tehát az eredmény ugyanaz, csak a módszer más.
Nálunk egyébként amitől a gyerekem boldog, attól én is az vagyok, ha ő nyugodt és mosolygós, akkor én is.
Na, sztem én előbb dőlnék ki végelgyengülésben, mint, h hallgassam a picurkámat üvölteni!!
Ranschburg Jenő írja,h mikor hagyod a babádat sírni, órák múltán nem azért hallgat el, mert megnyugodott, hanem mert kimerült és reményvesztett! nekem ez a mondat beleégett a szívembe egy életre.
MI együtt alszunk, 2 szopi van éjjel, alig ébredünk fel rá. És ez nekünk így JÓ!
Hosszútávon azért fárasztó lehet..
Nálunk úgy van, hogy ami nekem jó, az jó a gyerekemnek is.
És akkoris sír a kisded, ha bent van vele anyuci..
Lehet... én nem hagynám soha sírni, az biztos.
Én azt írtam le, ami nekem bevált és remélem, a Pici Lánynál is beválik majd, ha Anyukája ezt próbálja ki.
Lehet, hogy a 2 sírós éjszaka lesz a nyerő, ez már az ő döntése...
Nálunk inkább fáradt anya, mint sírva elalvó baba!
Mert eddig kivetted és tudja, ha nagyon akarja, ki fogod venni most is. A gyerekek nagyon okosak ám! :)))
És ha pl. ölben félálomig, aztán be a kiságyba és megpróbálod úgy? Vagy bejön, vagy nem, de legalább adtál egy esélyt...
2,5 hónaposan. És nem érdemes halogatni.. A magad érdekében. Ja, és a gyerkőcnek is jó, mert pihen az emésztőrendszere és jobban kipiheni magát.
Nekem megváltás azóta minden éjszaka :D! És mellette még vizsgázni is tudtam, tudok :D!
Ne gyere ki rögtön! Picit maradj az ágyánál, fogd a kis kezét. Aztán legyen pici dolgod, pl hajts össze 1-2 ruhát csendben, de mellette, körülötte. Aztán lépj újra az ágyához! Ha nyugtalan, újra simogasd meg és fogd a kezét. De próbálj utána mindig picit távolodni, hogy érezze, ott vagy, nem mentél el. Aztán, mikor már elég fáradt és látod, hogy talán kezd meg is nyugodni, akkor kicsit menj ki a szobából - pár másodperc -, aztán újra vissza. Hidd el, mire ő elalszik, már Téged sem kell elringatni! ;-)
Viszont ezek a "szertartások" rövidülni fognak, elég hamar.
Azért előfordult, bementem, simogatás, duruzsolás, anya ki. Ezek ilyen gyerekek voltak. A barátnőm le is szokott az olyan kérdésekről, hogy hogy altatod, hányszor ébred éjjel, mennyit alszik délután, mert csak ideges lett tőle.
Mikor nagyobbak lettek, akkor rosszabb volt, mert egymást birizgálták, rendetlenkedtek, énekeltek stb...
Ma nekem is, de tudom, hogy most már szépen aludni fog. Inkább fél 8-tól 10-ig, mint egész éjjel... Nekik sem jó, nemcsak nekünk.
Majd írj, sikerült-e jó helyet találni az ágyikónak!