Hogy tehetném jóvá?Még kisgyerekként elkövettem egy oltári nagy butaságot (beszélgetés)
kedves kérdező!
szerintem felejtsd el az egészet,az akkori lelkiállapotod kényszerített ebbe bele,
az a bizonyos osztáyltársad viszont egy elég érdekes figura,hogy szétkürtölte mindenütt ezt a dolgot,persze úgy,ahogy azt ő gondolta,gondolom,megkeseríti a mindennapi életed a suliban,te nem vagy rossz ember,fel a fejjel,de az osztálytársadról megvan a véleményem
szia!
köszi,hogy írtál
sajnos ez az osztálytársam már mindenütt szétkürtölte,de nem az igazi verziót,hanem ahogy ő az egészet elképzelte,úgy néz rám,mint egy gyilkosra,az egész osztály tudja az ő verzióját,amelynek fele sem igaz.
Félek,hogyha írsz,és a régi sebeket feleleveníted,amit már lehet,hogy ők régen elfejtettek,meghurcolnak,kinevetnek,és egyáltalán nem lesznek megértőek.
Csak elképzeltem magam az ő helyükbe.
Nem biztos,hogy megbocsájtanék annak,aki a nagy fájdalmamba még belém is rugdosott.Még akkor is lennének fenntartásaim,ha az illető gyerek volt!
Lehet,nem fogják mutatni,de a tüske ott marad,valahányszor találkoztok,és jó ha nem űznek csúfot belőled!
Ha már megtörtént ez a fájdalmas eset,inkább másképpen kellene jóvátenned.
Ilyen dolgot az ember még a gyerekének is nehezen bocsájt meg,nemhogy egy idegennek.
Azt írod,osztálytársad barátnője...
Félő,hogyha bevallod,tudni fogja az egész osztály,és a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni,ha úgy érzik megsértették őket.
De hát Neked nem kell ezt mondani!
Azt hiszem mindenki életében van ilyen dolog,Te érzékenyebb vagy,nehezebben dolgozod fel.
Ha már most könnyebb,hogy nekünk elmondtad,kérlek inkább hagyd az ügyet annyiban.(Keveseket furdal a lelkiismeretük ilyen eset után!)Jó ember vagy,ne tegyenek tönkre!
Bocsi.
Szívesen!:)
Sok sikert, szia!:)
dagadtmadár szépen megfogalmazta!
ami elbizonytalanított, hogy most akkor a nőre, vagy a halott férjére írtál csúnyákat?
ha a nőre, akkor anyukád iránt érzett (jogtalan) haragodat vetítetted az özvegyre
ha a férfire, akkor pedig így akartad elérni, hogy ne sajnálják annyira
mindenesetre azt gondolom, hogy ők már röhögnek az egészen, nem viselte meg annyira őket, mint téged.
Kedves XY!
Ekkor meg ekkor/ennyi évvel ezelőtt ez és ez történt, ezt írtam, ezt tettem, amit azóta is nagyon bánok és nem hagyja nyugodni a lelkiismeretemet!
Kérem bocsássanak meg nekem, de gyerek voltam akkor még és nem tudtam, mit cselekszem, azt hittem jót teszek, de már azóta beláttam, hogy tévedtem és talán jobb ezt későn beismerni, mint soha!
Remélem, egyszer meg tudnak bocsátani nekem, mert én sohasem magamnak, de talán most valamit jóvá tettem belőle egy picit - legalábbis remélem!
Szeretettel: (és odaírod a neved!)
Hely, dátum
Megfelel?:)
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Hogyan NE szoptassunk? Hibák, amiket elkövettem
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?