Hogy nem derült ez idáig ki?! Méh septum... (beszélgetés)
Sokkal nehezebb lesz a második terhességem, mert már tudjuk, hogy komoly gondok vannak és kihorható ugyan egy terhesség,de nagy az esély a vetélésre, koraszülésre.
Ezzel a tudattal nehezebb lesz...
Volt egy kezdődő, súlyos betegségem. Ha rájönnek és kezelnek, soha nem lehetett volna gyermekem.
Nem derült ki, így nem volt betegségtudatom sem; Évekkel a szülés után jöttek rá. Még szerencse.
Jucie, Szerénke83: Nagyon sajnálom :(
Nekem is volt vetélésem sajnos, lehet, hogy pont emiatt, csak (idáig) nem derült ki...Nekem 8 hetesen ment el, de én annyira, de annyira vártam, nekem tragédia volt, mikor közölték, hogy már nincs szívhang. :( Tényleg nem terhességi hét függvénye, ki hogyan éli meg a baba elvesztését. Tény azonban, hogy minél több időt töltünk vele együtt,az első szívhang, első rúgás stb...borzasztó lehet, ha v.ki pl. a vége előtt veszíti el, mert mondjuk nem látják a tekeredett köldökzsinórt :'(
Egy szó mint száz, mivel fény derült a nagy "titokra", már bátrabban nekivághatunk (akár..) egy másik babának! :)
Köszi mindenkinek, aki eddig válaszolt! Persze továbbra is örülök, ha bárkinek eszébe jut valami ezzel kapcsolatosan, megosztja velünk :))
Ebben is igazad van, hogy akkor felesleges.
Nem csak sövénnyel, hanem 2 szarvú méhhel. Sokkal c@rabb konstrukció...
:)
Nem azt mondtam, hogy ugyanolyan, hanem egyik sem kisebb tragédia a másiknál.
Én nem égetném le, csak ha nem akarnék több babát esetleg.
Ez nem verseny, ki mikor vetél el:(
Egyik sem kisebb tragédia mint a másik szerintem.
Én úgy tudom, hogy lézerrel lehet leégetni a sövényt. Te erről mit tudsz?
oh, nem 10 hetes vetéléssel.
Sőt nekem még kétszarvú is a méhem, csak hogy extra legyen a helyzet...
Tervezel még babát?
Mert ha nem, akkor lényegtelen a méhsövény jelenléte.
Nem kóklerség. Csak nem láthatnak mindent.
És az orvos csak ember, nem pedig isten.
Ahogy a viccben is van: a belgyógyász mindent tud, de nem lát semmit; a sebész mindent lát, de nem tud mindent; a boncoló orvos mindent tud és mindent lát.
Én megkérdeztem a kolléganőm férjét, aki gyerekorvos, de nyilván azért van némi nőgyógyászati tudása is.
Szóval ő azt mondta, belefér, hogy nem veszik észre, mert terhesség alatt nem a méhet nézik. 4 orvos nem vette észre nálam sem, és most csak a kihordott terhességemről beszélek.
Amire már megvan a magyarázat: a méhem anatómiai rendellenessége.
A császár másnapján közölte a főorvos asszony, hogy örüljek, hogy nem vetéltem el és nem lett a fiam koraszülött.
Nekem arról nem tudtak, hogy 2 szarvú méhem van méhsövénnyel, csak a császárnál derült ki...
a terhességem alatt 4, ismétlem 4 különböző nőgyógyász látott és volt fogadott orvosom, és egy elhalt terhességem a kihordott előtt...
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Hogy derült ki, hogy terhes vagy?
- Ma derült ki, hogy apukám gyógyíthatatlan beteg, a párom pedig elment bulizni
- Bajban derült ki, hogy nincsenek igazi barátaim
- Hogy derült ki a laktóz-és gluténérzékenységed?
- Most derült ki, hogy zárolták a bankszámlám, emiatt nem kaptam meg a GYES-t ill. családi pótlékot