Hogy mondjak fel? (beszélgetés)
Akkor ha meg ilyen a hozzáállásuk, akkor biztos örülnének ha nem is mennél vissza, mert a terhességnél még a kisgyerekes anyukákat is kevésbé kedvelik. Majd menne a rosszallás, ha beteg a gyerek stb.
Szerencsés vagyok, hogy nem ilyen a munkahelyem. Bezzeg ha a férfiak hordanák ki a gyerekeket, akkor az nem volna gond:(
Nagyon szépen köszönöm, meg fogom próbálni!
Bár a terhesség hírét borzasztó rosszul fogadták anno, nem volt éppen kellemes egy beszélgetés.
Szia!
Én is a közös megegyezésre szavazok. Mond el a problémádat. Szerintem meg fogják érteni. A szabidat pedig valóban vagy kiveszed, és annyival tovább tart a munkaviszonyod, vagy megváltják. Csak találnod kell egy új munkahelyet a közelben.
Itt nincs olyan étterem - a legközelebbi az a 70km-re lévő, ahol dolgoztam.
De szüleim, és a keresztszülei itt élnek, szóval az oviból való elhozatal, illetve hogy amíg nem végzek legyen kivel lennie az maximálisan megoldott - mindenki imádja, és szívesen segít.
A munkaügyibe itt már beregisztráltam, ők tudják mi a helyzet. Gyes mellett nyilvántartásba vettek.
Ez egy kisváros, az átvételről tehát nem lehet szó, vissza pedig, hogy őszinte legyek nem szívesen mennék - mármint nem a munkával lenne bajom, mert azt szerettem, csak ez, hogy a gyereket nem tudnám kire hagyni, ez pedig nagyon sokat nyom a latba... még ha az apjával vagy az ő családjával jó lenne a viszony, vagy érdekelné őket a gyerek... de nem így van.
Szóval akkor van egy hónapom, hogy elintézzem a főnökkel, aki alig van bent :)
Mérlegelj: Ki tudod-e venni a GYED alatt felhalmozódott szabidat? Ha igen akkor vedd ki annyival is hosszabb a munkaviszonyod.
Nincs azt étterem láncnak étterme a te városodban? Meg lehetne próbálni oda kerülni és kérni pl 2 műszakot ha lehet. stb.
Ha nincs akkor marad még a közös megegyezés és a szabik kifizetése ha nem veheted ki.
Egyébként itt lehet munkád? Találtál tálánál valamit?
Hasonló cipőben járok én is.. én sem tudok visszamenni a 100 km-re levő munkahelyemre. Én közös megegyezéssel eljövök a gyes lejártát követő napon aztán irány a munkaügyi.
Elmondod a főmöködnek ugyanezt!
Én legalábbis ezt tenném!én ugyanigy voltam,egyedül egy gyerekkel 3 szaban.A főnök elé álltam és elmondtam neki a problémámat.Megértette és elengedett közös megegyezéssel.
Ja és nekem egy férfi volt az akkori főnököm.
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire ritka a helyzet, amelyben vagyok, de gondoltam tanácsot kérek Tőletek.
Nemsokára 3 éves lesz a gyerkőc, akit egyedül nevelek, 1 éves volt amikor elhagytam a férjem, és más városba költöztünk a picivel.
Az elmúlt 2 évben tehát nagyot változott az életünk, és most az a helyzet, hogy a régi munkahelyem (egy gyorséttermi lánc tagja) "visszavár", csakhogy nem tehetem meg azt, felpakolom a gyereket és visszamegyek a másik városba, ami több mint 70km-re van.
Ő itt töltötte jóformán eddig az életét, nem szakíthatom ki ebből a közegből - no és ha elmennénk, akkor ott lenne a 3 műszak, ami azt jelenti, hogy ha este 10ig dolgozom, 4-10ig hol a gyerek?! Az apjára és nagyszüleire nem számíthatnék, mert mióta eljöttünk azt sem kérdik él-e vagy meghalt? :S
Hogyan mondjak fel ebben a helyzetben szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka?
- Ügynökök járják a városokat, hogy lépjünk át egy másik gázszolgáltatóhoz.Ők lényegesen olcsóbban adják a gázt, mondják. Van ebben valami csa
- Van egy pasi 2 napja ismizem.De iszonyat ronda, szombaton "talizunk"Mit mondjak neki hogy ne bántsam meg, hogy miért nem mentem el a talira?
- Lassan eljön az idő, hogy a fiam megtudja az igazat, hogy örökbe adtam . Előre látások és mit mondjak neki ha kérdez?!
- Ma már meg lehet nézni az interneten, hogy az Allianz mennyi reálhozamot fizet vagy csak telefonon mondják meg?
- Erre mondják azt, hogy dolgozik az anyai ösztön?