Hogy lesz valaki kalauz? (tudásbázis)
Bocsika:))))))))
Tisztára hülye vagyok :))
Összekevertem a szezont a fazonnal.
A masinisztára gondoltam.
6. éve vagyok kalauz,tehát tudok segíteni.
Először is fontos lenne hogy tudjam hova valósi vagy,és akkor tudom megmondani hol kell jelentkezned,melyik Személyszállítási központhoz tartozhatnál.
Kötelező dolgok:érettségi,fizikai és szellemi alkalmasság(ezt ha már dolgozol 3 évente felülvizsgálják).Tanfolyam alapból 3 hónap,bentlakással ha vidéki vagy,napi 8 óra heti 5 nap.Végén 2 féle vizsga írásban és szóban.Ezt 2 évente meg kell védened.Munkaidő:átlag havi 12-13 nap,max 16 óra/nap.Kötelező órakeret van ami annyit takar hogy a hónap munkanapjainak számától függ,mennyit kell dolgoznod.Nincs hétvége,ünnep.Mindezt nem több százezerért,de többért mint a minimálbér:DD
Röviden ennyi.Ha érdekel még valami privátban szivesen válaszolok.
A múltkor volt erről szó. Ott azt írták, hogy 30 éves korára éri el azt a tudást, hogy vonatot vezethessen.
Hosszú évek kellenek hozzá, ez volt a lényeg.
További ajánlott fórumok:
- Járnátok pilótával vagy kalauzzal?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Abban, hogy valaki nőies lesz, szerepet játszik, hogy az édesanyja milyen volt?
- Tudja valaki, mikor kell leszedni a sütőpapírt a sütiről úgy, hogy ne ragadjon rá?
- Államkincstárban dolgozik valaki? Ha szünnap és munkaszüneti nap lesz 30-án és 1-jén, azt jelenti, hogy nem utalnak?
- Nem volt a gyermekemnél a bérlete, ezért megbüntette a kalauz, van-e lehetősége utólag bemutatni, hogy kevesebb legyen a büntetés?