Hogy lehet részletfizetést kérni adóra? (tudásbázis kérdés)
Őket is biztos, csak őket valószínűleg nem nagyon érdekli...
Én nem tudom hogy működnek ezek a dolgok. De ennek kapcsán elgondolkodtam. Városunkban 2 emberke is van 100 millás tartozással. És nem fizetnek, élnek,mint Marci Hevesen, üdülni járnak, új autót vesznek...stb.És az egy millió alatti tartozással rendelkezőket b.gatják?
Sajnálatos. :( Azt hiszem, ezt hívják tanulópénznek...
a fitív összeget természetesen nem említem. így is nagyon gáz az egész, gyakorlatilag kihasználtak.
Ne nyomtatványozz! Írj nekik kérelmet! Fognak veled levelezni, és sokkal készségesebben valószínűleg, mint az az ügyintéző, akit éppen kifogtál és azt az 5 oldalas nyomtatványt a kezedbe nyomta, majd magadra hagyott a kitöltésével.
Fordulj a NAV-hoz nyugodtan, de azért azt ne említsd meg nekik, hogy egy fiktív összeg szerepel a szerződésben... Viszont lehet részletben fizetni, csak fizess, nekik ez a lényeg!
én valami öt oldalas nyomtatványt kaptam, h ezt kéne kiölteni, de amikor megnéztem, bepánikoltam...tudom, ez nem megoldás, csak keresek...
Én annó örökösödési illetékre kértem. Bár korántsem ekkora összegről volt szó. 12 vagy 24 hónapra lehetett kérni. Bementem, mindenben segítettek. Kitöltöttem a papírokat, írtam kérvényt, egy hónapon belül megjöttek a csekkek.
Hát ez az! Egyik lyukat tömjük be a másikkal. :(
hát igen...ráadásul a földpénz nem is az enyém, arra kaptam/örököltem, h kifizessem a ház felét, amiben lakom. őrült helyzet.
Ezt sem tudtam, de soha nem csináltam magam az adóbevallást.
Az ügyintéző jóindulatától függ sajnos! Törvény nincs rá. Hiába bizonyítod, hogy több (lenne) a kiadásod, mint a bevételed, még ők vizsgálódnak, hogy akkor miből élsz meg! El sem hiszik, hiába írod le. Egy ilyen helyen felváltva kellene alkalmazni olyanokat, akik minimálbér alatti összegekből élnek - ők biztos, hogy átéreznék a súlyát a helyzetnek, és ELHINNÉK. Tudnák mi az, hogy egyik hónapban ezt, a másikban azt fizeted, csak hogy ne kapcsoljanak le minden közüzemről. Aki anyagilag jól él, az nem tudja (nem is akarja) elhinni.
van vkinek tapasztalata? szóval most megvan az adóbevallásom, tudom mennyit kell fizetnem. hogyan tovább? van esélyem a részletre?(részletfizetés automatikusan csak 150e forintig van)
nekem mondod? hetek óta görcsben vagyok miatta, mióta megtudtam, mennyi lesz...
Húbasszus! Ez egy vagyon! :(((
Írásban, tértivevényesen kell feladni.
Meg kell indokolni, hogy miért kéred a részletfizetést, és minden bevételről és minden kiadásról (közüzemi számlák) fénymásolatot kell csatolni a kérvényhez.
sziasztok! tavaly eladtam az öröklött földemet, de az adóm sokkal több lett, mint vártam, mert a szerződésben volt szó egy fiktív összegről, amit én sose kaptam meg, viszont a szerződést hülye módon aláírtam...így rengeteget kell adóznom, és nem tudom egyben kifizetni. milyen lehetőségek vannak részletfizetésre? vannak vkinek tapasztalatai? a könyvelő azt mondta, menjek a NAV-hoz, majd segítenek, de ebben nem vagyok teljesen biztos. tapasztalatok kellenének. a földeladás és a fiktív összeg miatt nagyon nagy összegről, 840 ezer forintról van szó.
Milyen adóra? Most az SZJA-ra vagy elmaradt adóra?
Hogy lehet részletfizetést kérni adóra?
További ajánlott fórumok: