Hogy lehet fegyelmezni, szófogadásra bírni egy 2 éves kislányt? (tudásbázis)
Kibírjuk, mert nem tehetünk mást! Amúgy sem mindig csak a bosszúság van, soxor olyan édesek!!!
(Ha meg még nem csaptál oda, majd fogsz! Egyszer mindenkinél betelik a pohár, ha bevallja, ha nem!)
Baj van a memóriájukkal!!!
Nagyon szép az a korszak amikor kicsik voltak a gyerekeim,de mindig hulla fáradt voltam.
Hidd el ez a 2 éves kor a világon mindenütt így működik.
♥ Nem vagy egyedül ♥
Ugye jó az a tudat,hogy a többi anyuka is átélte és éli ma és a jövőben is:)
Köszönöm a válaszokat!
Én is nagyjából ezekkel a trükkökkel próbálkozom. De azt nem tudom felfogni, hogy valakinek hogy nem fogy el a türelme reggeltől estig. Nekem bizony elfogy és akkor jön a kiabálás, kiborulás, lelkismeret furdalás. Sokszor úgy érzem, vége, most elverem, persze nem verem meg, valami mindig visszatart. Tudom nem vagyok egyedül ezzel a problémával, és ez természetes dolog. -de ezt kibírni...
Nem rossz!-:)
Nekünk ez nem jutott az eszünkbe-:D
Ja és még 1: fel kell készíteni, hogy hamarosam más következik: "Ha harangoznak, be kell mennünk!" vagy "Ez az utolsó mese, aztán indulunk fogat mosni!". Mimim sem könnyű eset, de ez működik.
Amúgy mi is a probléma pontosan?
Ari, tiem! :)
Mondjuk nálunk időlegesen lecsavarozta apájuk az elérhető fogantyúkat. Mi így is ki tudjuk húzni-nyitni, őket meg nem "ingerli"!
Nekem bevált:-)
Amikor már 1591 x húzta ki a fiókot akár a lányom akár valamelyik fiam odavittem a kedvenc játékát.Elkezdtem babusgatni.Rögtön kivette a kezemből és féltékenyen vitte be a szobájába.Az enyém!
A középső meg a "tiem" ragozást használta:-)
Én minden problémára a Suttogó 3. kötetében kerestem-találtam meg a megoldást.
Amúgy szerintem NAPIREND, mindennek meglegyen a helye-ideje és pont. Következetesen ragaszkodni kell ehhez és előbb vagy utóbb megszokja.
Leginkáb figyelem eltereléssel.Pl.
Amikor a fiókokat huzogatja valami érdekest mutatni neki.Hiába szól az ember,hogy nem szabad attól ö még csinálja ujra meg ujra.
Egyszerű! ..meg kell tanulnia, hogy a rossz viselkedés következményekkel jár..
Pl. ahány éves, annyi percig bezárva a szobájába!! (nagyon nehéz! ..volt, hogy ő benn, én kinn bőgtem..) rángatta a kilincset, én meg fogtam, hogy nem tudjon kijönni) -ez a 2 perc, olyan hosszúnak tűnt, mint 2 óra..
Aztán mikor kijön, megbeszélitek, miért kapta a büntit.
Egy idő után, már nem fog "merni" kijönni a szobából, végigüli a büntetést..
..ha kijönne, előről kezdődik..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mivel lehet büntetni egy 9 éves kislányt? Egyest hozott haza.
- Gyermek fegyelmezés
- Mit lehet kezdeni egy szófogadatlan óvodással?
- Hogy lehet rávenni egy 5éves kislányt, hogy utazás közben ne szálljon ki a gyermekülésből?
- Szerintetek egy 6 éves kislányt ülésmagasítós(9-36 kg)üléssel be lehet kötni előre a kocsiba?Nissan cargónk van, kisbuszszerű autó
- Hogyan lehet fegyelmezni egy hiperaktív kiscicát?