Hogy készíted a sült császárszalonnát? (tudásbázis)
6. kszb (válaszként erre: 5. - 16b5d6ae34)
2013. máj. 30. 18:47
de ez füstölt szalonna, és nem császár :)
5. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 4. - Manka10)
2013. máj. 30. 18:06
ez a hagyományos és szerintem az igazi!:)
4. manka10
2013. máj. 23. 20:00
A füstölt szalonnát újjnyi vastagra vágom,bevagdalom, és pici vizet aláöntve lábasban lefedve, zsírjára sütöm. Naaaagyon finom:)
ja, és a nagyobb szelet, nyilván a szalonna tömböt jelenti, ahogy nyersen lehet kapni a hentesnél :)
2. kszb (válaszként erre: 1. - 7da83f63ea)
2013. máj. 23. 16:35
én simán beirdalom a nagyobb szeletet, ami annyit tesz, h hosszában mélyebben, mintha szeletelni akarnám bevagdosom, keresztbe viszont csak szinte felületesen. Megszórom sóval, borssal, vastagon bedörzsölöm zúzott fokhagymával jó sokkal. A fokhagymát hagyom a beirdalásokba alaposan berakódni :) Ezután mehet a jénaiba, amit lefedek, és elkezdem sütni. Semmi zsiradékot nem teszek alá, elvégre a szalonna is zsír, így bőven sül ki belőle. Ha úgy ítélem meg, h eléggé átsült, leveszem az alufóliát, és meg is pirítom a sütőben. Én így szeretem :) Nem gyakori vendég a konyhában, mert párom nme igazán ehet iylesmit (vérzsír értékek miatt, meg a családi szívrohamra, agyvérzésre való hajlam miatt), de azért 1x-1x csinálok :)
1. 7da83f63ea
2013. máj. 23. 15:56
Ki hogy készíti? Olvastam olyat, hogy valaki pácolja vagy grill fűszerrel keni be és úgy süti. Ki hogy csinálja?
Meddig sütitek?
Köszönöm szépen. :)