Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készíted a sült császárszalonnát? fórum

Hogy készíted a sült császárszalonnát? (tudásbázis)


6. kszb (válaszként erre: 5. - 16b5d6ae34)
2013. máj. 30. 18:47
de ez füstölt szalonna, és nem császár :)
5. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 4. - Manka10)
2013. máj. 30. 18:06
ez a hagyományos és szerintem az igazi!:)
2013. máj. 23. 20:00
A füstölt szalonnát újjnyi vastagra vágom,bevagdalom, és pici vizet aláöntve lábasban lefedve, zsírjára sütöm. Naaaagyon finom:)
3. kszb (válaszként erre: 2. - Kszb)
2013. máj. 23. 16:36
ja, és a nagyobb szelet, nyilván a szalonna tömböt jelenti, ahogy nyersen lehet kapni a hentesnél :)
2. kszb (válaszként erre: 1. - 7da83f63ea)
2013. máj. 23. 16:35
én simán beirdalom a nagyobb szeletet, ami annyit tesz, h hosszában mélyebben, mintha szeletelni akarnám bevagdosom, keresztbe viszont csak szinte felületesen. Megszórom sóval, borssal, vastagon bedörzsölöm zúzott fokhagymával jó sokkal. A fokhagymát hagyom a beirdalásokba alaposan berakódni :) Ezután mehet a jénaiba, amit lefedek, és elkezdem sütni. Semmi zsiradékot nem teszek alá, elvégre a szalonna is zsír, így bőven sül ki belőle. Ha úgy ítélem meg, h eléggé átsült, leveszem az alufóliát, és meg is pirítom a sütőben. Én így szeretem :) Nem gyakori vendég a konyhában, mert párom nme igazán ehet iylesmit (vérzsír értékek miatt, meg a családi szívrohamra, agyvérzésre való hajlam miatt), de azért 1x-1x csinálok :)
2013. máj. 23. 15:56

Ki hogy készíti? Olvastam olyat, hogy valaki pácolja vagy grill fűszerrel keni be és úgy süti. Ki hogy csinálja?

Meddig sütitek?


Köszönöm szépen. :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook