Hogy derült ki hogy asztmás a gyermeked? (tudásbázis kérdés)
Én itt vagyok. Timikém Flixotide-ot kap állandóra.
Remélem elnövitek! Meg mi is...
nekünk mostmár lassan 2 éve,hogy kimondták az asztmát,de egyenlőre változatlan,minden gyógyszert szedünk továbbra is mint eddíg..
nagyon rossz az biztos,csak bízni tudunk hogy majd jobb lesz...
amiót aszedjük a gyógyszereket(lekopogom)megúsztuk kórház nálkül,de egy sima nátha is hamar lehúzódik neki,és könnyebben kapnak hörghurutot stb.tehát nálunk mégjobban odakell figyelni hogy ne fázzanak meg,főleg a kis mellkasuk,hátuk..nálam ilyenkor már alap a triko a lakásban,ha szaladgál utána mellény..szeretem ezeket a polár mellényeket..
Jó sok gyógyszer. Remélem, hogy neki már nincs messze, hogy elnője. Milyen gyakran fullad?
Mi meg azért könyörögtünk, hogy ne küldjenek kórházba minket, de a mi dokink azt mondta, folytassuk a kórházban a könyörgést, mert a múltkor egy ilyen állapotban lévő betege 5 napot volt intenzíven. Igaza volt, Timi is odakerült, meg olyanokat mondtak, hogy annyira nem kapott oxigént, hogy majd később derül ki, hogy maradt-e vissza valami. Kérdeztem, hogy mi, azt mondták, hogy koncentráció-zavar meg ilyesmik. Azóta figyelem, hogy mennyit tud koncentrálni, de korát meghaladó időt koncentrál, így szerintem nem maradt vissza semmi neki.
Szia!Én orvostól orvosig hordtam a lányom,mire kimondták,hogy asztmás....hozzáteszem a lábán nem állt,fulladt,sipolt és a doki közölte semmi baja....egy vidéki orvos nézte
meg a lányom,akit a körzeti dokink intézett,azóta hozzá hordom...szeptemberen voltunk kórházban,olyan szinten befulladt,2 napig oxigénen volt,az itteni doki a fele gyógyszert elvette a lányomtól,mikor kontrollra vittem vissza letolt,hogy hát de miért nem kapja......na én it fejeztem be vele,azóta is jó messzire hordom kntrollra,de legalább rendben van!Ha esetleg tudok segíteni bármiben priviben nagyon szívesen!:)
Jobbulást nektek!
Sziasztok!Ma felállították a végleges diagnózist,valóban asztmás a kisfiam.
Kedves doktornénink van,kiállított minden fontos iratot,igazolást,emelt csp,hosszabbított gyes-hez.
De sajnos a végén közölte hogy idén még beleesünk,de jövőre már nem biztos,áprilistól változtatnak ezen is.
HÁt ez igazságtalanság,ti hallottatok erről valamit?
_A tejtől is fulladhat vagy tojástól ,nekünk kb 8 éve derült ki asztma allergia,sorolom miikre :háziporatka,penészgomba,tojás 3x értéken volt ,tej határértéken volt ,pollenekre,parlagfűre,pázsitfűkre,macskaszőrre.
Ezek közben változhatnak sajnos nekünk 1 x csináltak azóta tesztett azt is csak légutiakat néztek és 10 éves lesz most juniusban 2 évesen komplettre néztek vérképet magándokinál azóta egyszer .De mikor akkor 1x néztek volt ami változott elmult de helyette kimutatott 2 is .
Álalában amugy a kiütés jön elő tejtől tojástól de fulladhat is ,sajnos.
Szegény,akkor tényleg jól megkell figyelni,ki tudja mi bújkál a háttérbe!
Kiütései nem voltak a tejtől?
Igen,az lenne a legjobb,de nehéz,hisz van kedvenc is,több is,a nagylánynak is,tudom a gyerekem érdeke,de....
ha beigazolódik valami allergia a háttérben akkor muszály lesz
Azt hittem azért többen leszünk ezen a fórumon....
Igen most ezerrel portalanítok mindent,úgy vettem észre hogy amikor a plüssökkel játszanak akkor a kisfiam nagyon elkezdi a köhögést,most mosok mindent.....
nálunk most egyértelműen nem volt,se betegség,se megfázás...úgyhogy nem tudom....
reggel ébredés után mi is sokat köhögünk,meg esténként és még most se mindíg hurutos
remélem csütörtökön többet tudunk
Amúg nyáron jól vagytok?
Nekünk is van Salvus víz,de nekünk is felírták a sóoldatot és 3 ml sóoldatba kell 10 csepp ebből a beroduál-bol,és azzal kell inhalálni.
Megfigyelted már hogy mikor szokott roham lenni?
Gondolok a párás-ködös nyírkos időre,vagy amikor enyhül az idő?
Meg azt akartam megkérdezni,hogy neked mondtak arról valamit hogy mennyire kell túlzásba vinni a takarítást?Lehet hülyén hangzik a kérdés,de azt mondták hogy túl erős vegyszerekkel se jó fertőtleníteni,de akkor mivel?
mit használtok az inhalátorba?nekünk van az a berodual,azt mondta az orvos ha azt használom,akkor a ventolin nem kell,mert ugyanaz a hatása,mi nem köhögünk tőle.
MÉg a calcimusc-injekciót szokták mondani hogy itassam vele,az is jó.
Nekem is van egy 6 éves lányom is,neki is szoktam adni,mert azt mondták hogy oldja a nyákot,akár náthás,akár köhög,nekünk jó szokott lenni.
igen,a 6 óra az rengeteg idő,olyankor még a 20 perc is lassan telik le.
De ma elég sokat köhög,de nem sípol.
Ez nagyon rossz.
További ajánlott fórumok:
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- 3 gyermeked közül 6 hónapos a legkisebb. Kiderül, hogy várandós vagy, 4-5 hetes. Vállalnád?
- Mit tennél ha az anyósod kijelentené, hogy neki köszönheted hogy van gyermeked...
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?
- Mondod a gyermekednek, hogy "szerelmem"?
- Érdeklődnék, akinek asztmás a gyermeke, hogy derült ki?Mik voltak a tünetek?