Érdeklődnék, akinek asztmás a gyermeke, hogy derült ki?Mik voltak a tünetek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!! Nem tudom hogy még olvassa-e valaki ezt a fórumot, mindenesetre leírom a mi történetünket. Kisfiam most 5 éves, 2 éves kora után kezdődtek a betegségei, náthás-köhögéses betegségek, mint minden gyereknél, akkor kezdte a bölcsit, de egy hónapból kb egy hetet járt. Éjszakánként sokat köhögött szárazon, sokszor hányásig. Akkor hallottam először sípoló légzést nála, és a doki Spiropent-et írt. Az jó volt egy ideig, amikor ilyen baja volt, aztán egyszer annyira nehezen lélegzett hogy a Spiropent nem volt elég, kórházba került, hörgőtágítóval helyrejött pár nap alatt, pulmonológián voltunk, ott írták reggel-estére 1-1 puff Flixotide és szükség (fulladás) esetén 2 puff Ventolin. Ki voltam készülve, hogy nehogy már minden nap szteroiddal tömjem az alig 3 éves gyereket, hát nem adtam neki. Aztán sajnos többször beteg lett és a doki azt mondta többet ártok ha nem adom a Flixotidot, mert a Flixotide a gyulladás megelőzésére van, ha pedig sokszor van gyulladás az maradandó károsodást okozhat a tüdőben. Aztán kivették az orrmanduláját is, azóta a lázas betegségek megszűntek, de sajnos a szteroidot használnunk kell folyamatosan, plusz e mellé minden nap allergia elleni gyógyszer (antihisztamin) és szükség esetén Ventolin. Szóval mióta rendesen fújom neki a Flixotide-t, reggel este, azóta csak pár havonta egyszer van nehéz légzése, amikor Ventolin (hörgőtágító) kell. Hát ez a történetünk.
Ja és egyébként házipor és penészgomba allergiája van.
Az orvosok bíztatnak, hogy jó eséllyel elnövi majd, talán 6-7 éves korában, merthogy ez nem "rendes asztma", hanem gyerekkori asztma és nem terhelésre (pl sport) rosszabbodik, hanem légúti betegségek kapcsán lép csak fel nehéz légzés.
Rengeteg álmatlan éjszakám volt már emiatt és biztos lesz is, de nagyon reménykedem hogy tényleg elmúlik majd.
Bocs hogy hosszú voltam:)
Ez ilyen,ha a gyerek beteg!:(
Tömöm multival,béres cseppel,beoltották a h1n1 ellen,nem tudom mikor lesz vége!Padlószönyeg fel,laminált le,és imádkozom,hogy a kicsi nehogy beteg legyen!
Én most legutóbb 5 naponta voltam a patikában,15ezret hagytam ott!
Lányom még a héten megy oviba aztán csak januárban!:(
Igen, még nekem is volt barna hajtógázas :) De talán lassan lecserélődnek korszerű csomagolásra...
De te legalább tudtad, hogy öblögetni kell utána... Én nem. Olyanok is a fogaim :(
Most, hogy mondod, nekem még a Symbicort előtt volt Pulmicort és Oxis, de mindkettő ilyen poros, beszippantós volt, mint a Symbicort :)
Hú, a sósav elég durva :S
Most tablettát szedek amúgy, de mivel ez sem elég a doktornő írt mellé hörgőtágítót.(hajtógázas sajna:S) De tudjátok mi van benne??? SÓSAV!!
Nem értem miért nem csinálnak olyan por alapon működőt mint pl a Symbicort, hogy ne kelljen hajtóházzal mérgeznünk magunkat.
Ilyesmi hozzászólásokra voltam kíváncsi,mint a tiéd.
Sajnos az a baj,hogy a lányom most három éves, másfél havonta kap spiropentet,ipecát,ma meg felírt neki a doki kúpot.És kaptunk egy beutalót a pulmonológiára.
Sziasztok!Nekem most csütörtökön derült ki,hogy asztmás a lányom!3 éve voltunk először orvosnál,akkor még semmi nem volt csak allergiás volt a macskára!Most pedig már bizonyos ételeket nem ehet,állandó gyógyszere van és pfuffja is!2 hét múlva megyünk mandula műtétre,szóval jól zárul ez az év!
Tünetek:állandó orrfolyás,hörghurut problémák,havonta 3 hetet volt itthon!
Hú, már nem tudom... Sokféle orvoshoz jártam, kicsi is voltam és nem jegyeztem meg a nevüket...
Most Symbicortom van, de nem szedem, csak ha már "haldoklom"...
Én 2-3 év körüli gyermekek asztmájára gondolok elsősorban.
Most küldtek el bennünk pulmonológiára,és aggódom a kicsimért.
Fulladás, tüdő hörgése, sípolása, nehéz légzés.
Nincs gyerekem, saját tapasztalat sajnos :(
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Hogy derült ki hogy asztmás a gyermeked?
- Segítség asztmás a gyermekem
- Immunglobulin A(IgA) hiányos gyermekek szülei beszélgessünk, kinél milyen tünetek és tapasztalatok vannak?
- Ha asztmás a kisfiam, 10 éves koráig itthon lehetek, de nincs 3 gyermekem nem főállású anya vagyok, akkor hány órában dolgozhatok?
- Miskolciak figyelem! Ha gyermeked a Jezsuita Gimiben tanul, érdeklődnék. Mit kell tudni a felvételiről?