Hogy adok be a macskának minden nap egy 2 cm-es kapszulát? (tudásbázis)
Hogy sikerül a gyógyszerezés? Sikerült beadni neki?
Ekkora kapszula beadását én is esélytelennek tartom, azért írtam, hogy a tartalmát kell valamibe belekeverni. De tény, hogy sokszor kiszagolják, és nem hajlandók megenni. Volt, hogy (kutyának) végül injekció formájában kellett beadni, annyira nem akarta bevenni. A fecskendős módszer is praktikusnak tűnik, hacsak nem menekül el előled már a harmadik napon... Szóval érdekelne, sikerül-e gyógyszerezned, és ha igen, milyen módszerrel.
szerintem esélytelen az ételbe keverés, nem fogja megenni. de persze egy próbát megér.
de bármilyen gyógyszert a legegyszerűbb a macskának fecskendővel beadni, gyógyszertárban tudsz venni egészen vékony fecskendőt (de tényleg ezt a nagyon nagyon vékonyat, ami még keskenyebb mint egy ceruza). ezt oldalról a szájába dugod, és gyors mozdulattal hátrafelé belenyomod a "torkába". nem fogja ezt sem szeretni, de így bele tudod adagolni.
esetleg még a nagyon apró tablettát lehet macskának beadni, amit alább is írtak, hogy szétfeszíted a száját, a nyelve torkához közeli részére dobod a tablettát, macska szája összezár, amíg nyel párat.
de azért én rákérdeznék a dokinál, hogy nincs-e valami macskabarátabb gyógyszer, mert egy hónapon keresztül ez a fajta gyógyszerezés elég kemény menet lesz neked is meg az állatnak is
Igen, a másik tippem az atka volt.
Lehet ám pedig a szárazra is allergiás.
Sziasztok!
Az én cicám kiszagolta azt/azokat a falatokat, amiben volt, és nem ette meg.
Egyébként sem véletlenül kapszulás: vagy a gyomor védelme miatt, vagy azért, hogy a felszívódás a beleknél történjen, ne a gyomorból. Nem mindegy.
Szerintem beszélj a dokival, van-e más lehetőség. Egyébként nekem az vált be, hogy lefektettem a kanapén a cicát, párnával megemeltem a fejét, simogattam, megnyugtattam, hanyatt fordítottam, egyik tenyeremmel az állát átfogtam, a másikkal kinyitottam a száját és beleraktam a gyógyszert. Nyelt egy nagyot (azt figyeltem, mert rafkós volt egyébként, félre rakta a szájában és később kiköpte) és kész.
Egy macska nyelőcsövén simán megakad egy ekkora kapszula, ne vicceljen már a doki, hát én is alig-alig tudom lenyelni. Tízből kilencszer tuti keresztbe áll a torkomon...
Én a helyedben szétszedném, kikeverném valami hígított májkrémmel és fecskendővel jó hátra benyomnám, hogy lenyelje. Nem túl kedves, de még mindig jobb, mintha megfulladna.
ezt a normál kapszula méretet nem fogja tudni lenyelni... még sok embernek is megakad a torkán, de egy macska nyelőcsövéhez képest ez hatalmas!!
én azért jelezném az állatorvosnak, aki ezt felírta, hogy ez nem volt szép tőle... :S
én megkérdezném tőle, hogy van-e valami macskáknak való gyógyszer erre a problémára, illetve hogy egyáltalán feltétlenül kell-e gyógyszert bevennie a problémájára.
ez egyébként micsoda? antibiotikum, vagy gyulladáscsökkentő szer?
ha már mindenképp be kell adnod a macskának, akkor én azt csinálnám, hogy kiszedném a port a kapszulából, feloldanám vízben (remélhetőleg feloldódik) és azt egy fecskendővel kis adagokban benyomkodnám a macska szájába. kb ez az egy esélyes beadási mód szerintem. (ez a májkrémbe-sajtba-akármibe csomagolás elég naív dolog, mert kiszagolják hogy valami van benne).
sok szerencsét!
További ajánlott fórumok:
- Ismered a Slimfit zsírégető kapszulát?
- Ismeri valaki a Weight Loss kapszulát?
- Használt valaki Garcinia Cambogia Veda fogyasztó kapszulát?
- Ismeri valaki a PhytoDynamic kapszulát? Tapasztalatok? Ára?
- Írt fel valakinek fogorvos Dalacin 300 mg kapszulát? Mennyi idő után hatott?
- Milyen nevet adnál egy kiskutyának v. macskának?