Hó végi borsófasírt recept
60 perc
A Hó végi borsófasírt hozzávalói:
- 1 üveges borsó
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír
- vegeta, bors
A Hó végi borsófasírt elkészítési módja:
a borsót megfőzzük, majd villával pépesre törjük. Nem baj ha darabos, annál finomabb. Ütünk bele két tojást, ízlés szerint ízesítjük vegetával borssal, és annyi zsemlemorzsát öntünk hozzá hogy épp formázható legyen, de már nem ragacsos. Ezután kis lepénykéket formázunk belőle, és megforgatjuk zsemlemorzsában, majd forró olajban kisütjük.
Azért lett hó végi borsófasírt a neve, mert gondolom nem csak nekem ismerős a fizetés előtti mit főzzünk téma... de egy kis kreativitással minden megoldható :) És nem is kell hozzá sokminden.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Arianne113, 2012. szept. 6. 19:46
A hó végi borsófasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.