Hiszel abban, hogy Jézus létezett? (beszélgetős fórum)
Lehet, hogy létezett akkoriban egy szelíd bölcs, aki a szeretet fontosságát hírdette.
Nekem inkább szimpatikus egy ilyen akak, mint aki vízen jár, a vizet borrá változtatja, valamint önként megy a halálba abban a hitben,hogy feltámad.
Az, meg, hogy személyi kultuszt építettek köré és csókolgatják a keresztet, pont ellentétes a tanítasaival szerintem.
Bölcsek, tanítók, olyanok, akik előre látták, ráéreztek a jövendőre (Nostradamus, Leonardo da Vinci, Tesla, stb.) mindig is voltak. Anno gyalog járták a világot faluról, falura és tanították az embereket, később szamárháton... ma az interneten saját oldalt nyitnak, és ott írják, amit tovább akarnak adni másoknak. :))
Egész biztos volt közöttük egy Jézus nevű, aki nem tetszett az uraknak. Elfogták, kivégezték. Hogy valóban voltak-e olyan képességei, amelyekről a biblia szól, vagy azt már az utókor szőtte köré? Nem tudhatjuk.
Hiszek benne!
Annyi minden van, amit soha nem láttunk, soha nem tapasztaltunk, és ettől függetlenül mégis létezik.
Én örülnék, ha a történet igaz lenne, szóról szóra, de erre nincs bizonyíték!
És ugye, a történelmet a győztesek írják.
Pont ezt ne ferdítették volna el?
Valószínűleg létezett, de abból az időből számtalan, részben egymásnak ellentmondó irat került napvilágra.
Tehát nem tudható biztosan, hogy hogyan is történtek a "dolgok".
Javítás.
*de nem valamiféle isten
Első gondolatom, nem.
A második. Lehet h létezett valaki, akinek az a neve, de valamiféle isten, akinek az akarata teljesült.
További ajánlott fórumok:
- Te hiszel abban, hogy az átok "fog"?
- Híres irodalmi szerelmesek /de az sem baj, ha valóban létezett párok/
- Hiszel abban, hogy ha valakit baleset ér, az egy jel, hogy "rossz úton jár"?
- Mennyire hisztek abban, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?
- Hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
- Tudtátok, hogy igazából Dracula nem is létezett?