Híradó (beszélgetős fórum)
Így van!
A rossz híradó csak a tv2-re és az RTL-re vonatkozik. Ha megfigyeli az ember, ugyanazokat a híreket adják, ráadásul közel ugyanolyan sorrendben...
Ne a kersekdelmi adókon nézz híreket, mert nekik az a lényeg hogy botrányos, és közfelháborodást keltsen vagy éppen durva és megrázó, mert sok ember ezen szeret csámcsogni a szomszéddal, de tény hogy sokakat érdekel...sajnos.
Tanultam híradás tervezést, igaz Kossuth rádióstól :P
Én ezek után nem nézek híradót, elolvasom a neten ami engem érdekel.
"Pista bácsi kijózanodott..."
Tíz év után... :))))))))))
Ezek engem sem érdekelnek. De a politikát elég fontosnak találom, amiatt érdemes nézni.
A Fókusszal és az Aktívval nem vagyok kibékülve, akár hányszor véletlenül odakapcsolok mindig olyan gyerekeket mutatnak akik sérültek, vagy az életükért küzdenek, elég szomorú!
Én is ezen agyalok,mindent este félhétkor..nem igaz,hogy jó dolgokat nem lehet betenni a híradóba..
olyan,mintha csak a negatív és brutál dolgokat keresnék a hírvadászok..
bár ebben a beteg világban,szerintem vannak még szép dolgok is,csak az nem főidős hír..
Ez esetben nagy baj van az emberekkel! Ha nem elegendő nekik a mindennapok gondjai, és a tv előtt még plusszban másokét is nézni akarják, akkor itt valami nagyon nincs rendben. A magyarok nagy része egyébként is depressziós, mert nem látnak semmi jó dolgot.
Egyébként nem ezt mondom, hogy ne legyen a műsorban negatív dolog, hanem hogy semleges legyen. Vegyesen legyenek benne rosszak és jók is. A jó infok is lehetnek hitelesek.
Nem jó híradót nézel! :)
Szerintem pl. a Hír tv-n nem gyászos, inkább néha kicsit komikusnak érzem, ahogy a baloldal bakijait tálalni tudják! :)
Az emberek nagy része sajnos nem a pozitívumra kíváncsi, különben nem fogyna az a rengeteg szennylap is...
Sokkal inkább le tudják ültetni a nézőket, ha tele van szomorú, vagy botrányos ügyekkel...
Ha csak a jó lenne benne, unalmas lenne sok ember számára...
De a lényeg, hogy hiteles legyen mind a hírek, mind a hírforrás, és az is, aki a híreket olvassa...
Számomra az egész adás konkrétan egy gyászjelentés, melyben van politizálás is, valamint elvétve, néhanapján pár cuki kisállat bemutatása. Az egész csak arról szól, hogy ki halt meg az adott napon, vagy milyen negatív dolog történt a politikai életben. Nem egyszer jártam úgy, hogy tv mellett vacsoráztam, és szabályosan elment az étvágyam.
Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen érzékeny lelkületű, de néhány hete egy beszélgetés során feljött a téma, és a barátaim közül sokan osztották azt a vélekedést, hogy a műsor nagyon egyoldalúvá vált. Az emberek nagy része így is depressziós, nem kell még jobban fokozni.
Az angol tanárom is felemlegette az elmúlt napokban a dolgot, és ő azt is megjegyezte, hogy a híradó után belenézett az m1-esbe, és ugyanarról a napról teljesen más szemszögből kapott infokat. Persze, szó volt benne a balesetekről és a politikáról is, de a végén nem érezte úgy magát, hogy "na, most megyek a konyhakésért, és felvágom az ereimet".
Nem azt mondom, hogy nem lehet a műsorban halálhír, vagy hasonló negatívum, csak legyenek mellette pozitív dolgok is. Akik csak a Híradóból tájékozódnak, könnyen hihetik azt egy adás után, hogy az emberiségnek leáldozóban van a csillaga, pedig számos jó dolog is történt aznap. Ezeket is érdemes lenne megemlíteni szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Idegesítő híradók
- Krimi, horror, híradó hatása a gyerekekre
- Utálom a híradót.
- Láttátok a TV2 hiradójában a gyerek-játszószivacsról szóló adást?
- Tud valaki valamit az áramtámogatásról. Állítólag volt a híradóban, de nem találok semmi anyagot róla a neten. Tud valaki segíteni?