Hipón kívül, mivel lehetnének a ruháim újra fehérek? (tudásbázis)
Készíts otthon fehérítőt, folteltávolítót, nem egy ördöndösség. Természetesen jó a mosószóda, a szódabikarbóna, a fehérítő és folttisztító só is, ezeket én mind használom. A házi készítésű mosószappan szintén nagyon jó áztató és mosószer.
Hidrogén-peroxidos fehérítő
Hozzávalók
12 csésze víz
1/4 csésze citromlé vagy fehér ecet(étkezési ecetsav)
1 csésze 3%-os hidrogén-peroxid
tetszés szerint 10 csepp citrom- vagy citromfű illóolaj
Áztatás akár 24 órán át, vagy akár tovább is. Sprays palackba töltve a foltokra is lehet permetezni a mosás előtt.
Természetesen lehet kevesebbet is készíteni, igény szerint, akkor a hozzávalókat is csökkentsük.
Kiválóan világosítja, fehéríti és lágyítja a ruhákat.
Nem csak ruhák fehérítésére alkalmas, hanem lehet használni csempe, mosdókagyló,fürdőkád, WC tisztítására is.
Elkészíteni nagyon egyszerű, a hozzávalókat csak össze kell keverni egy megfelelő méretű flakonban.
Most megyek beszerezni amiket irtatok :)
Koszi szepen, beszamolok!
Csak tudnam higy hivjak itt angliaban ezeket , de megkeresem
Az ecettel fixálod, azzal megtartod a színt, az nem jó.
A flóraszeptes mosást próbáltad?
Koszonom mindenkinek! Ki fogom oket probalni.
A rozsaszint szeretem egyebkent, de nem ezt az osszemosott bugyirozsaszint :)
A szodabikarbona, mososzoda mehet oda ahova a mososzer?
:)))
Barbie! :)
Áztasd szodabikarbonátos vízbe, aztán rakj a gépbe valami fehérítő mosószert (lidl LEL), illetve meet a gépbe is a szódabikarbona.
Amelyiknek olyan az anyagja az fehér lesz.
Mosószódával.
Sok sikert!
És nem biztos, hogy mindegyik fehér lesz ismét. Kezd beleélni magad, hogy rózsaszínűen is szépek.
Ugyanezt én is abszolváltam. Az a tapasztalatom, hogy épp a rózsaszínt a legnehezebb eltávolítani :( Makacsul ragaszkodik a ruhához. Nekem hipóval sem sikerült. Természetesen a legjobb cuccokban ragadt meg legjobban. :(
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lesz jó illata a frissen mosott ruháimnak?
- A szárítógépbe szárított ruháim büdösek, tudna valaki segíteni?
- Milyen fehérítőt használsz, hogy igazán fehérek legyenek a ruhák? Környezetbarátabb megoldás érdekelne
- Hogyan lehet eltüntetni a fogyás hízás miatti csíkokat? Pl derék has mell részről? Nem piros csíkok hanem fehérek.
- Hogyan lehetnének újra fehérek a ruháim?
- Zanussi felültöltős mosógéppel, melyik programmal mossam a fehéreket?