Nekem nagyon dorombolós mindkettő. Egyébként érdekes, hogy anya-lánya cicám van, az anyukát mi neveltük emberek, a lányát pedig ugye a cica anyja és viselkedésben hatalmas különbség van a kettő között, az anyuka ha felveszem rögtön puszit oszt, átöleli a nyakamat a mancsával, a lánya bújik dorombol, de sosem ad puszit és nem ölelget.
Rendben. Az szép. Momentán hálát adok érte,hogy még fiatalok a cicáim, mindent megteszek a testi-lelki egészséükért és egyelööre nem muszáj belegondolnom, mi lesz, ha... ezért mondtam, hogy sajnálom. Téged sajnállak, hogy elveszítetted.
Részben csak viccnek szántam! :))) De be kell vallanom, megint épp próbált megvezetni :)
Az egyik cicám hízeleg és szeret vele, a másik egyébként pont nem dorombol hízelgéskor, hanem táncikál, valamint számonkérööen hümmög fel-alá járkálva, ha szerinte már igazán ideje volna enni, de ha fél, rájön az eszeveszett dorombolás.
YT-on léteznek cicadorombolós nyugizenék, akkoris teljesen meg van szeppenve a kicsi maszatmanó. Viszont ha dagaszt, akkor kivételesen jóérzéssel dorombol.
[link] Jelenleg két cicás gazdi vagyok. Tavaszig a világ legjobb macsekja volt az enyém hosszú évekig. Tavasszal meghalt. Ő választott engem gazdának és végtelenül imádtuk egymást .Szerette a család többi tagját de mindig deklaralta én vagy a gazdi. Bárkit otthagyott ha feltuntem és már a nyakamba is ugrott. Most egy szép fekete cicám van aki dorombolos vidám jószág. Még egy cica van nálunk akit múlt hónapban fogadtam be hogy ne fogyjon meg. Mindkettő fél éves, most váltottak fogat. A befogadott cica utálja ha felveszi bárki. Egyszerűen próbál elhajolni ha megsimogatnad. De ha a közelébe mész dorombolos boldogan . De esküszöm ilyen szép macskát életemben nem láttam.
cicás vagyok, tehát ismerem a dorombolást. Nem akkor dorombol amikor fél (csak egy esetben látom félni a macskámat amikor tüzijáték petárda van és ilyenkor soha nem dorombol ) akkor dorombol ha meglát és örül nekünk, vagy felveszem és puszit oszt (vagy inkább orrocskázik ez a helyes kifejezés) és amikor nagyon jól érzi magát és szeret.
Vajon a macska tényleg hízelgésnek (netán félelemlevezetésnek) szánja a dorombolást, vagy valójában évezredek óta félreértjük ööfenségességük gyomorkorgását?